Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του δήμου Αθηναίων για τα Χριστούγεννα

Τη συνέχιση της παράδοσης των τελευταίων χρόνων που θέλει το δήμο της Αθήνας «να δημιουργεί μία μαγική ατμόσφαιρα με παραμυθένια σκηνικά, πλούσια χρώματα, φώτα, παιχνίδια και θεάματα σε όλη την πόλη», κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, από τις 14 Δεκεμβρίου, που θα ανάψουν τα φώτα του Δένδρου της Αθήνας έως τις 7 Ιανουαρίου, υποσχέθηκε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων Θόδωρος Μπεχράκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος των εκδηλώσεων, μαζί με την πρόεδρο του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου της Αθήνας Νίτσα Λουλέ.
Ο κ. Μπεχράκης ανέφερε ότι οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι κυρίως για τα παιδιά και γι‹ αυτό ο Δήμος ετοιμάζει εκδηλώσεις, γιορτές και παιχνίδια όπως τα ονειρεύονται τα παιδιά. Ενδεικτικό της απήχησης που έχουν οι εκδηλώσεις του Δήμου είναι ότι πέρσι, τις πλατείες με τα carrousel επισκέφθηκαν περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι, ενώ στο Ζάππειο πήγαιναν καθημερινά περισσότεροι από 1.500 άτομα, συμπλήρωσε ο ίδιος.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην έκπληξη που ετοιμάζει ο Δήμος για τα παιδιά, «τη φοβερή χιονοτσουλήθρα, που προσκαλεί όλους τους μικρούς φίλους σε μία απίστευτη κατάβαση με φουσκωτές ρόδες, πάνω σε πραγματικό χιόνι».
Για άλλη μία χρονιά, η Πλατεία Συντάγματος διατηρεί το «γλυκό» και μαγικό της χαρακτήρα και προσκαλεί όλους τους Αθηναίους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης σε γλυκούς πειρασμούς και παραμυθένιες γεύσεις. Στην Πλατεία Συντάγματος, εκτός από τα καθιερωμένα «γλυκά» σπιτάκια, που φέτος θα τα δούμε περισσότερο λαμπερά και παραμυθένια, θα φιλοξενηθεί η «γειτονιά του Αϊ- Βασίλη». Ο Αϊ - Βασίλης προσκαλεί όλα τα παιδιά στο σπίτι του και στο «εργαστήρι του Αϊ Βασίλη», στην πλατεία Συντάγματος.
Τη «γειτονιά του Αϊ Βασίλη» όμως αυτή τη χρονιά θα στολίζει και ένα διαφορετικό carrousel. Ενα μεγαλύτερο carrousel -αντίκα του 1886- θα σκορπίσει χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους. Το carrousel 80 θέσεων που αποτελείται από μικρά αλογάκια και παραμυθένιες άμαξες θα ταξιδεύει καθημερινά τους μικρούς Αθηναίους και τους επισκέπτες της πόλης, σε μια άλλη εποχή. Τα φώτα στο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Αθήνας στο Σύνταγμα θα ανάψουν στις 14 Δεκεμβρίου.
Στις 16 Δεκεμβρίου στην πλατεία Κοτζιά θα ζωντανέψουν και πάλι τα μαγικά μαγαζάκια με δώρα και στολίδια, το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο και ένα δεύτερο μικρό carrousel, δημιουργώντας προς εξερεύνηση μια καινούρια γειτονιά, γεμάτη μυρωδιές, χρώματα και γεύσεις. Φέτος, η πλατεία Κοτζιά γίνεται «η γειτονιά των ευχών» και φιλοξενεί το «Εργαστήρι» και το «Ταχυδρομείο των Ευχών», όπου όλοι γράφουν και στέλνουν τις ευχές τους με ένα ειδικά τυπωμένο, γιορτινό γραμματόσημο.
Η «Γειτονιά των παιδιών» στο Ζάππειο φέτος θα «αγκαλιάσει» δυναμικά τα μικρά παιδιά και όχι μόνο. Μία μοναδική παιχνιδούπολη θα στηθεί στο Ζάππειο προσφέροντας ατελείωτες ώρες παιχνιδιού, διασκέδασης και χαράς. Το «εργαστήρι της χαράς», θα βρίσκεται μέσα σε ένα τεράστιο χιονάνθρωπο, όπου τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γελάσουν με τις παραστάσεις κουκλοθέατρου και παντομίμας και να διασκεδάσουν με τους ταχυδακτυλουργούς.
Από την πλευρά της, η κα Λουλέ είπε ότι συνολικά το κόστος των εκδηλώσεων είναι 1.500.000 ευρώ, ενώ πρόσθεσε ότι την Πρωτοχρονιά θα γίνουν τρεις συναυλίες, στην πλατεία Κοτζιά, στην πλατεία Συντάγματος και στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Τέλος, διευκρίνισε για το κόστος των εκδηλώσεων ότι τις 500.000 ευρώ ο Δήμος θα τις βγάλει από τα σπιτάκια που δημοπρατούνται, ενώ ακόμη δεν είναι γνωστό αν θα υπάρξουν χορηγοί.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr