Απεβίωσε ο διδάκτωρ ιατρικής Βλάσης Γωγούσης - H ανάρτηση της κόρης του

Σε ηλικία 90 ετών πέθανε τα ξημερώματα της Πέμπτης ο ιατρός-παθολόγος και διδάκτωρ της Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Βλάσης Γωγούσης.

Ο δρ. Βλάσης Γωγούσης γεννήθηκε το 1929 και όταν η γερμανική κατοχή τον βρήκε μαθητή του Δ' Γυμνασίου Αρρένων, οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και πολέμησε ποικιλοτρόπως τους κατακτητές και τους συνεργάτες τους. Διετέλεσε διευθυντής των εξωτερικών ιατρείων του Γαλλικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (Καλογραιών), αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου ’γιος Δημήτριος, πρόεδρος του Νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης και υπηρέτησε επί 35 χρόνια ως γιατρός της ΔΕΗ, της οποίας τελικώς ανεδείχθη γενικός αρχίατρος όλης της χώρας (1990-1994). Το 1973 ξεκίνησε εκστρατεία για την πρόληψη της διάδοσης των ναρκωτικών στην χώρα, ενώ το βιβλίο του «Ναρκωτικά και τοξικομανείς» -το πρώτο που εξεδόθη στην Ελλάδα για το θέμα αυτό- βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών.

Οργάνωσε επίσης μια τεράστια εκστρατεία υπέρ της αιμοδοσίας μεταξύ των χιλιάδων ασφαλισμένων της ΔΕΗ, ενώ υπήρξε και ο ίδιος συστηματικός αιμοδότης. Επίσης, υλοποίησε ενημερωτική καμπάνια για το AIDS και τους τρόπους προφύλαξης και προσέφερε τις ιατρικές του υπηρεσίες στους «Γιατρούς Του Κόσμου».

Ηταν παντρεμένος με την πρωταθλήτρια στίβου και καλαθοσφαιρίστρια της ομάδας του Ηρακλή, Σοφία Αναστασιάδου, με την οποία είχε αποκτήσει δύο παιδιά.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει αύριο Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 και ώρα 11 το πρωί στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης (Ιερός Ναός Γρηγορίου Παλαμά).

Συγκινητική ήταν η ανάρτηση της κόρης του Βλάση Γωγούση Αλεξάνδρας στο Facebook: