Ακυρώθηκε από το εφετείο η απόφαση Θάνου που «ξεχείλισε το πολιτικό ποτήρι»

Ακυρώθηκε από το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας η απόφαση που είχε λάβει η Επιτροπή Ανταγωνισμού επί προεδρίας Βασιλικής Θάνου σχετικά με την σύμβαση ελληνικής εταιρείας αλουμινίου με γαλλικών συμφερόντων εταιρεία παραγωγής βωξίτη.

Η υπόθεση, σύμφωνα με παλαιότερο ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την Νέα Δημοκρατία όσον αφορά την αξιοπιστία της κ. Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η Επιτροπή είχε δικαιώσει την ελληνική εταιρεία, η οποία είχε προσφύγει αναφορικά με το κόστος του βωξίτη που προμηθεύεται, όμως η υπόθεση έλαβε πολιτικές διαστάσεις.

Ο γαλλικός όμιλος διαμαρτυρήθηκε στην κυβέρνηση Μακρόν υποστηρίζοντας ότι η απόφαση την αναγκάζει να πουλά κάτω του κόστους, παράπονο που μεταφέρθηκε στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το τότε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ δύο από τα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού, θεώρησαν ότι δεν πληρούνται οι συνθήκες για την εξέταση των ασφαλιστικών μέτρων που ζητούσε η ελληνική εταιρεία. Παράλληλα, κατά τις ίδιες πηγές, οι υπηρεσίες της επιτροπής Ανταγωνισμού είχαν ζητήσει να μην ληφθεί αυτή η απόφαση έτσι όπως λήφθηκε.
Πηγή: skai.gr