Κλείσιμο

Ομάδα κομάντος αστυνομικών για την εξάλειψη της παραβατικότητας των φυλακών

Με την συγκρότηση ομάδων «κομάντος» φυλακών οι οποίοι θα πραγματοποιούν αιφνιδιαστικούς ελέγχους στα κελιά των φυλακών αλλά και με την τοποθέτηση του Σπύρου Σκλάβου στην διοίκηση της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης των καταστημάτων κράτησης και το υπουργείο Δικαιοσύνης επιχειρούν να πατάξουν φαινόμενα παραβατικότητας εντός των καταστημάτων κράτησης.

Το σχέδιο Υπουργείου και ΕΛΑΣ αφορά την συγκρότηση μεικτής ομάδας 12 πάνοπλων αστυνομικών αλλά και μελών της ομάδας έκνομων ενεργειών.

Βίντεο από μέρος της εκπαίδευσης τους  που έλαβε χώρα πέρσι το καλοκαίρι έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Στα πλάνα του βίντεο καταγράφεται το πως οι αστυνομικοί εκπαιδεύονται  σε μάχες σώμα με σώμα εντός φυλακών, σε μεθόδους  εισβολής αλλά κι εντοπισμού ύποπτων αντικειμένων σε κελιά αλλά και σε τρόπους δέσμευσης κι ακινητοποίησης κρατουμένων.

Ο θεσμός των μεικτών ομάδων ενδεχομένως να ισχύσει και να επεκταθεί σε όλα τα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, όπου παρατηρείται έντονη παραβατικότητα.

Σημειώνεται πως ήδη από το 2002 υπάρχει παράλληλα και ένα άτυπο ΣΔΟΕ φυλακών προκειμένου να προβαίνει σε οικονομικούς ελέγχους τόσο των φυλακισμένων όσο και των υπαλλήλων εντούτοις δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει ουσιαστικά καθώς σε αυτό εργάζονται μόλις 4 άτομα.

Πηγή: skai.gr