Ιδιωτικό ελικόπτερο κατέπεσε στον Πόρο. Νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες (vid)

Νεκροί εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν ο χειριστής και οι δυο επιβαίνοντες του μοιραίου ελικοπτέρου που κατέπεσε το μεσημέρι της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πόρου και Γαλατά Τροιζηνίας. 

Το ελικόπτερο είναι ιδιωτικό, τύπου Agusta 109, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πρόσκρουση πάνω σε καλώδια μεσαίας τάσης της ΔΕΗ μεταξύ Πόρου και Γαλατά πριν τελικά καταλήξει στη θάλασσα, προκαλώντας γενικευμένο μπλακ άουτ στον Πόρο.

Το ελικόπτερο στη συνέχεια βυθίστηκε.

Στο σχέδιο πτήσης περιλαμβάνεται μόνο ένας Έλληνας πιλότος ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες στο ελικόπτερο επέβαιναν επίσης δύο ενήλικες άνδρες ρωσικής καταγωγής.








Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος του νησιού, ενημέρωσε πως ο ΔΕΔΔΗΕ ήδη προσπαθεί για την επαναφορά του ρεύματος μέσα στη μέρα ενώ υπάρχει πρόβλεψη για παροχή γεννητριών προκειμένου το νησί να καλύψει τις άμεσες ανάγκες του.

Αίτημα προς τον ΔΕΔΔΗΕ και τον στρατό, προκειμένου να αποσταλούν άμεσα στον Πόρο γεννήτριες, υπέβαλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 

Το ελικόπτερο φαίνεται πως ανήκε σε ιδιωτική εταιρεία με έδρα τα Μέγαρα και μετέφερε τουρίστες για λογαριασμό γνωστού ξενοδοχείου.

Επρόκειτο να πραγματοποιήσει πτήση από τα Μέγαρα στον Πόρο και εν συνεχεία να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Όπως αναφέρει μάρτυρας του συμβάντος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, το ελικόπτερο προσέκρουσε στα καλώδια, έπιασε φωτιά και αφού στροβιλίστηκε βυθίστηκε στη θάλασσα.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ερευνά το περιστατικό ενώ στο σημείο έσπευσαν άμεσα 6 σκάφη του λιμενικού, κλιμάκιο της μονάδας υποβρύχιων αποστολών, ιδιωτικά σκάφη και 3 Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας  τα οποία συμμετείχαν στην έρευνα διάσωσης.

H εταιρεία «ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕ», με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, γνωστοποιεί ότι «σήμερα και περί ώρα 15.40 κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου ελικόπτερο τύπου Agusta A 109, ιδιοκτησίας της θυγατρικής της εταιρείας ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ, με αποτέλεσμα οι τρεις επιβαίνοντες να χάσουν τη ζωή τους».
 
Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, «το ως άνω ελικόπτερο είχε παραχωρηθεί/εκμισθωθεί ήδη από ετών προς πλήρη διαχείριση και εκμετάλλευση στην εταιρεία με την επωνυμία "I FLY ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΕ"».

Το ΔΣ της εταιρείας στην ίδια ανακοίνωση εκφράζει τη λύπη του για το ως άνω θλιβερό γεγονός και γνωστοποιεί ότι «θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη επί του ανωτέρω θέματος».


Πηγή: skai.gr