Χανιά: Ναυαγοσώστης έσωσε από αυτοκτονία τουρίστρια

Μία τουρίστρια αποπειράθηκε να δώσει τέλος στη ζωή της σε παραλία σε περιοχή της Αγίας Μαρίνας λίγο πριν τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας. Λουόμενοι την είδαν να μπαίνει στη θάλασσα και να προσπαθεί να δώσει τέλος στη ζωή της, ενώ ο ναυαγοσώστης έσπευσε και την έβγαλε έξω.

Μάλιστα, η ηλικίας περίπου 50 ετών τουρίστρια επέμενε να δώσει τέλος στη ζωή της και φώναζε στον ναυαγοσώστη ότι θέλει να πεθάνει! Ακόμη και στην παραλία που την έβγαλε, η 50χρονη Νορβηγίδα φώναζε να την αφήσουν ήσυχη να πεθάνει και τα έβαλε με τον… σωτήρα της.

Επί τόπου έσπευσε και ο επικεφαλής της ναυαγοσωστικής ομάδας Ocean Lifeguard, Παύλος Λιτινάκης, καθώς έχει την ευθύνη για την ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών στα όρια του Δήμου Χανίων.

«Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη μπροστά στα μάτια του ναυαγοσώστη. Δεν ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε καθέ μέρα», είπε ο κ. Λιτινάκης στο Parakritika.gr.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε στην παραλία, προκειμένου να την μεταφέρει στο Νοσοκομείο Χανίων.

Λίγη ώρα αργότερα, άλλη μία γυναίκα μαζί με την κόρη της κινδύνευσαν να πνιγεί στα ’πτερα. Και σε αυτή την περίπτωση η επέμβαση του ναυαγοσώστη ήταν καθοριστική για να σωθούν οι ζωές τους, καθώς τουςς έδωσε τις α’ βοήθειες.

Όλα συνέβησαν λίγα λεπτά αφ’ ότου είχε ολοκληρώσει την βάρδια του και την ελληνογερμανίδα με την κόρη της τις έβγαλαν λουόμενοι. Ο ναυαγοσώστης ειδοποιήθηκε και επέστρεψε άμεσα για να παράσχει τις α’ βοήθειες μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ.

Πηγή: parakritika.gr