Τρεις συλλήψεις για πλαστά χαρτονομίσματα στη Λάρισα

Συνελήφθησαν τρία άτομα στη Λάρισα χθες το βράδυ, με την κατηγορία της παραχάραξης και κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων

Πραγματοποίησαν αγορές από καταστήματα με τη χρήση παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων

Κατασχέθηκαν συνολικά (127) παραχαραγμένα χαρτονομίσματα και το χρηματικό ποσό των (1.274,30) ευρώ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι αστυνομικοί του Τμήματος ’μεσης Δράσης Λάρισας, προχώρησαν στην σύλληψη τριών αλλοδαπών ηλικίας 60, 33 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις αλλοδαποί προχθές (14-08-2019) το απόγευμα μετέβησαν σε πέντε καταστήματα στη Λάρισα και πραγματοποίησαν αγορές προϊόντων μικρής αξίας, χρησιμοποιώντας συνολικά (8) παραχαραγμένα χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας (20) ευρώ, λαμβάνοντας ως ρέστα γνήσια χαρτονομίσματα.

Έπειτα από σχετική καταγγελία, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν επισταμένες αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών δραστών.

Από την κατοχή τους κατασχέθηκαν συνολικά (17) πλαστά χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας (50) ευρώ, (13) πλαστά χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας (20) ευρώ, το χρηματικό ποσό των (629,3) ευρώ, εισιτήρια μεταφορικών μέσων, καθώς και τα προϊόντα που είχαν προμηθευτεί κατά τις προαναφερόμενες συναλλαγές, τα οποία αποδόθηκαν στους νόμιμους δικαιούχους.

Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμεναν οι συλληφθέντες, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν (31) πλαστά χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας (50) ευρώ, (58) πλαστά χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας (20) ευρώ και το χρηματικό ποσό των (645) ευρώ.

Τα πλαστά χαρτονομίσματα που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά τις συναλλαγές τους παραδόθηκαν από τους παθόντες και κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Πηγή: skai.gr