Φωτιά Εύβοια: Περιμένουν να «μιλήσουν» τα κινητά των υπόπτων

Στην άρση του τηλεφωνικού απορρήτου εστιάζονται οι έρευνες των αρχών για τους 3 υπόπτους για εμπρησμό στην Εύβοια. 

Οι αρχές έχουν ζητήσει την άρση τηλεφωνικού απορρήτου για τους τρεις υπόπτους που φέρονται να έχουν δηλώσει ως άλλοθι ότι βρίσκονταν δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σημεία που ξέσπασε η φωτιά. 

Ωστόσο εκτιμούν ότι με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου θα μπορέσουν να αναζητήσουν κενά ή αντιφάσεις στις καταθέσεις και στα άλλοθι των τριών ανδρών, με βάση τα σήματα από τις κεραίες τηλεπικοινωνιών.

Στο επίκεντρο βρίσκεται ένας 33χρονος, ο οποίος συνελήφθη πέρσι για εννέα εμπρησμούς και καταδικάστηκε για έναν, αλλά εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος λόγω ψυχολογικών προβλημάτων. Ο 33χρονος φέρεται να έχει δηλώσει ότι βρισκόταν σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από την Αγριλίτσα.

Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν διαλευκανθεί ακόμα όμως οι υποψίες για εμπρησμό είναι έντονες. Στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού εντόπισαν στην περιοχή ίχνη καύσης, στουπιά, συσσωρευμένη καύσιμη ύλη (κλαδιά, ξύλα κλ.π) και πλαστικά μέρη μπιτονιών. Οι φλόγες εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα σε τρία σημεία. 

Οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί έχουν λάβει καταθέσεις από τουλάχιστον 30 κατοίκους και από αυτές συνέβαλαν στην ταυτοποίηση των δύο υπόπτων πέραν του 33χρονου. Ένας από αυτούς βρέθηκε σε πρατήριο καυσίμων με μπιτόνι.

Πηγή: skai.gr