Ελαφόνησος: Κάηκε το 25% του νησιού από τη μεγάλη φωτιά

Μεγάλη είναι η οικολογική καταστροφή που άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά στην Ελαφόνησο, προκαλώντας τεράστια ζημιά και στην τουριστική βιομηχανία του νησιού. Σύμφωνα με εκτιμήσεις που επικαλείται το τοπικό πόρταλ flynews.gr λόγω της φωτιάς κάηκε το 25% του νησιού. Η πυρκαγιά έχει κάψει θάμνους, κυρίως χαμηλή βλάστηση, αλλά και μερικά ελαιόδενδρα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην Ελαφόνησο για τυχόν αναζωπυρώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά ξεκίνησε, όπως όλα δείχνουν, από το ΧΥΤΑ του νησιού αλλά αναμένεται η επιβεβαίωση από το πόρισμα της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, ενώ έχουν κοπάσει οι άνεμοι που τα προηγούμενα 24ωρα ήταν ισχυρότατοι, γεγονός που συνέβαλε στην επιχείρηση της πυροσβεστικής.

H δήμαρχος του νησιού, Ευσταθία Λιάρου, στις δηλώσεις της τόνισε πως «δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ούτε έχουν καταγραφεί ζημιές σε σπίτια, ή σε τουριστικές και ξενοδοχειακές υποδομές και αυτή ήταν η επιτυχία όλων όσοι συνέδραμαν στην επιχείρηση για την αντιμετώπιση της φωτιάς»

Στη συνέχεια προσέθεσε: «Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και ευτυχώς όλα πήγαν καλά, αφού οι απώλειες που είχαμε είναι μόνο εκτάσεις και τίποτε άλλο, διότι το ζητούμενο ήταν η προστασία της ανθρώπινης ζωής και των περιουσιών».

Σύμφωνα με τη δήμαρχο, η Ελαφόνησος βρίσκει τους ρυθμούς της μετά την μεγάλη πυρκαγιά και ήδη καταγράφονται νέες αφίξεις τουριστών. Παρ' όλα αυτά, συνεχίζει η δήμαρχος, «η επιβατική κίνηση αποκαταστάθηκε αρκετά νωρίς και ήδη έχουμε από χθες αρκετό εισερχόμενο τουρισμό».

Καταλήγοντας, η Ευσταθία Λιάρου στέλνει το μήνυμα ότι «η Ελαφόνησος είναι ασφαλής τουριστικός προορισμός και είμαστε εδώ για υποδεχτούμε και να εξυπηρετήσουμε τους επισκέπτες μας».