Φωτιά στον Ασπρόπυργο, ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα στον Ασπρόπυργο.

Καίει χαμηλή βλάστηση, κυρίως ξερά χόρτα, προς το νεκροταφείο της περιοχής.

Δεν έχει αναφερθεί απειλή για σπίτια, όμως τα οικόπεδα όπου εξελίσσεται η πυρκαγιά έχουν ποσότητες απορριμάτων που λειτουργούν ως καύσιμη ύλη.

Στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα και ομάδα του μηχανοκίνητου τμήματος της Πυροσβεστικής, με την βοήθεια δύο υδροφόρων της περιφέρειας.

Δεν εμπνέουν ανησυχία εν τω μεταξύ οι δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν νωρίτερα στον Μαραθώνα και στο Ζούμπερι.

Η φωτιά στον Μαραθώνα έχει οριοθετηθεί και δεν απειλεί σπίτια. Ο αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Ο δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για δασοπυρόσβεση Γιώργος Λέπουρης απέδωσε την φωτιά σε εργασίες που εκτελούνταν σε αγροικία στην περιοχή.

Στον Μαραθώνα εξακολουθούν να επιχειρούν πάντως ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, με επίγεια και εναέρια μέσα.

Στο Ζούμπερι η Πυροσβεστική επενέβη έγκαιρα με συνέπεια η φωτιά να μην εξελιχτεί σε απειλή, όμως ο κίνδυνος ήταν αξιόλογος καθώς η φωτιά άρχισε μέσα σε εν λειτουργία παιδική κατασκήνωση, όπως προκύπτει από δηλώσεις του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά στον σταθμό μας.

Ο κ. Φιλίππου ανέφερε στον σταθμό μας πως η κατάσταση ελέγχεται ενώ η Πυροσβεστική αναφέρει ότι η εικόνα είναι καλύτερη.

Σημείωσε ότι οι κατασκηνώσεις που βρίσκονται στον ’γιο Ανδρέα εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους. Κάλεσε τους πολίτες να μην οδηγούν προς την περιοχή διότι δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής.

Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Σβορωνάτα Κεφαλονιάς. Επιχειρούν 13 πυροσβέστες με έξι οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος με οκτώ πυροσβέστες και δύο αεροσκάφη τύπου πεζετέλ.
Πηγή: skai.gr