"Σήκωσαν" χρηματοκιβώτιο από το σπίτι του Βύρωνα Πολύδωρα στην Ηλεία

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Ηλείας, της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας, για τον εντοπισμό των δραστών που χθες το πρωί εισέβαλαν στο σπίτι του πρώην προέδρου της Βουλής και πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα και “σήκωσαν” ένα χρηματοκιβώτιο.

Οι δράστες ήταν μάλλον διαβασμένοι, αφού επέλεξαν ως χρόνο για να χτυπήσουν, τις ημέρες όπου ο γνωστός Ηλείος πολιτικός βρίσκεται στο σπίτι του στο χωριό Περιβόλια Φιγαλείας αλλά τη συγκεκριμένη ώρα, ο ίδιος και η οικογενειά του απουσίαζαν στην εκκλησία.

Περίπου στις δέκα το πρωί οι δράστες διέρρηξαν το σπίτι και “σήκωσαν” κυριολεκτικά, το χρηματοκιβώτιο, το φόρτωσαν σε φορτηγάκι και τράπηκαν σε φυγή. Ο πιθανότερος δρόμος που ακολούθησαν εκτιμάται πως ήταν αυτός προς τη Μεσσηνία.

Το χρηματοκιβώτιο σύμφωνα με πληροφορίες του Ilialive περιείχε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και χρυσά κοσμήματα. Οι δράστες δεν επέλεξαν να δοκιμάσουν να το ανοίξουν στο σπίτι, όπου θα ρίσκαραν να γίνουν αντιληπτοί, αλλά να το πάρουν μαζί τους και να επιχειρήσουν την παραβίασή τους σε δεύτερο χρόνο.

Μόλις καταγγέλθηκε το γεγονός στις Αρχές, σήμανε συναγερμός, όχι μόνο στις όμορες Διευθύνσεις Αστυνομίας αλλά και στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικοί “χτενίζουν” την ευρύτερη περιοχή, αν και η υπάρχει μια πρώτη εκτίμηση προς τα σημεία που έχουν κινηθεί οι δράστες κατά τη διαφυγή τους.

Πηγή: Ilialive
Πηγή: skai.gr