Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου η αποφυλάκιση Κορκονέα

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσε η απόφαση της αποφυλάκισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης 13 ετών για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια στις 6 Δεκεμβρίου του 2008.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η εισαγγελία ζητάει το σκεπτικό της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας μόλις αυτή καθαρογραφεί, προκειμένου να κρίνει αν τίθεται θέμα άσκησης αναίρεσης της απόφασης.

Σε περίπτωση που τελικά ασκηθεί αναίρεση από τον ’ρειο Πάγο στην απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας τότε η δίκη θα επαναληφθεί μέσα στο νομικό πλαίσιο που θα καθορίζει η αναιρετική απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας βγήκε από τη φυλακή το μεσημέρι της Τρίτης 30 Ιουλίου έπειτα από την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, με την οποία«έσπασαν» τα ισόβια για τον καταδικασθέντα.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στον καταδικασθέντα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών, παρότι ο εισαγγελέας είχε προτείνει ποινή 15 ετών.

Πηγή: skai.gr