Ευρεία σύσκεψη για τη βελτίωση των συνθηκών στις φυλακές υπό τον Χρυσοχοΐδη

Ευρεία σύσκεψη της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής με τη συμμετοχή των διευθυντών των Καταστημάτων Κράτησης και σωφρονιστικά ιδρύματα από ολόκληρη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του υφυπουργού Αντεγκληματικής Πολιτικής Ελευθέριου Οικονόμου και της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου.

Η σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της Σοφίας Νικολάου, στόχευε στη χαρτογράφηση της κατάστασης που επικρατεί στα καταστήματα κράτησης, ώστε να ενισχυθεί η σωφρονιστική πολιτική και να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που παρουσιάζονται.

«Το σωφρονιστικό σύστημα, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, δεν θα είναι ίδιο μετά τις αλλαγές που θα κάνουμε», επεσήμανε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διεμήνυσε προς όλες τις πλευρές πως αποτελεί προτεραιότητα η βελτίωση των συνθηκών κράτησης στα σωφρονιστικά καταστήματα με σεβασμό στην αξιοπρέπεια και στα ανθρώπινα δικαιώματα, τόσο των κρατουμένων, όσο και των υπαλλήλων.

Ενώ, είναι μείζον θέμα η αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών που υπάρχουν στα σωφρονιστικά καταστήματα, όπως τα έχουν καταγράψει οι διευθυντές τους που συμμετείχαν στην ευρεία σύσκεψη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ