Νεκρός ο ορειβάτης που είχε εγκλωβιστεί στη θέση Λούκι στον Όλυμπο

Νεκρός είναι ο ορειβάτης που μετά από πτώση από μεγάλο ύψος  είχε εγκλωβιστεί σε δύσβατη περιοχή στη θέση"Λούκι" στον Όλυμπο.

Επρόκειτο για έναν 60χρονο άνδρα ο οποίος απεγκλωβίστηκε νωρίτερα μετά από επιχείρηση διάσωσης της ΕΜΑΚ, χωρίς τις αισθήσεις του και φέροντας πολλαπλά τραύματα.

Ο άτυχος άνδρας είχε μεταφερθεί στο καταφύγιο στο"Αποστολίδη" στον Όλυμπο και σούπερ πούμα τον μετέφερε στο στρατόπεδο «Μπαλανίκα» στο Λιτόχωρο, απ' όπου τoν παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο 60χρονος μεταφέρθηκε νεκρός στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου κι εκεί σύμφωνα με το ΕΚΑΒ οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο του. 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε στις 9.50 το πρωί από άλλον ορειβάτη ότι άνδρας έχασε την ισορροπία του και έπεσε από μεγάλο ύψος σε δύσβατο σημείο με γκρεμούς και χαράδρες, κοντά στην κορυφή του Μύτικα.

Στην περιοχή του ατυχήματος μετέβη πενταμελής ομάδα πυροσβεστών από το Λιτόχωρο Πιερίας, ενώ θα συνδράμουν μέλη της 2ης ΕΜΑΚ από τη Θεσσαλονίκη, όπως και εξαμελές κλιμάκιο της 8ης ΕΜΑΚ από τη Λάρισα.

Πηγή: skai.gr