Περιστέρι: Στήσιμο εκτέλεσης- ξεκαθάρισμα λογαριασμών βλέπει η ΕΛ.ΑΣ.

«Στήσιμο» εκτέλεσης από το φίλο του θύματος και προσωπικό-οικονομικό «ρίξιμο» από κάποια εγκληματική δραστηριότητα (διακίνηση προσφύγων-μεταναστών, κατασκευή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων) ερευνούν οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, πίσω από την άγρια δολοφονία του 25χρονου Τούρκου, κουρδικής καταγωγής, μέσα σε καφετέρια ζευγαριού ηθοποιών, στην οδό Περικλέους στο Περιστέρι.

Ο 25χρονος, που είχε συλληφθεί μόνο για παράνομη είσοδο στη χώρα, καθόταν με το «φίλο» σε τραπέζι του καταστήματος. Συζητούσαν όταν ο «φίλος» σηκώθηκε να φύγει. Αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν πως τον άκουσαν να λέει στο θύμα: «Ηρέμησε, ηρέμησε, μην ανησυχείς».

Δεν πρόλαβε να βγει από το κατάστημα, όταν ένα δεύτερο άτομο, ο εκτελεστής, εμφανίστηκε πίσω από τον 25χρονο και πυροβόλησε δύο φορές εναντίον του. Το πιστόλι φαίνεται πως έπαθε εμπλοκή, με το δράστη να οπλίζει και να πυροβολεί μία ακόμη φορά. Το όπλο του υπέστη και δεύτερη εμπλοκή, με το δράστη να κινείται προς τον 25χρονο βρίζοντας.

Aρχισε να τον χτυπά με μανία στο κεφάλι με τη λαβή του όπλου και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή, με κάποιες μαρτυρίες να αναφέρουν πως επιβιβάστηκε σε μοτοσικλέτα που οδηγούσε συνεργός του.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, που χειρίζονται την υπόθεση, έχουν οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, στο οποίο έχει αποτυπωθεί, αρχικά, η συνύπαρξη του 25χρονου με το «φίλο» του στο ίδιο τραπέζι και λίγο αργότερα οι κινήσεις του δράστη και οι στιγμές της άγριας δολοφονίας. Ο εκτελεστής έχει κινηθεί… ακάλυπτος, κάτι που μπορεί να βοηθήσει τους αστυνομικούς στην αναζήτησή του.

Ουσιαστικά έχουν τη φωτογραφία του και μέσω αυτής θα επιχειρήσουν να αναζητήσουν στοιχεία του στην τράπεζα δεδομένων σεσημασμένων ατόμων, αλλά και σε αρχεία ταυτοτήτων και ταξιδιωτικών εγγράφων. Αντίστοιχη εικόνα έχουν και από το «φίλο» του θύματος, ο οποίος θα αναζητηθεί με παρόμοιο τρόπο, ενώ θα επιδειχθεί η φωτογραφία του σε συγγενείς και φίλους του 25χρονου, για το ενδεχόμενο αναγνώρισης και αναζήτησής του.

Με βάση αυτό το υλικό, οι αρμόδιοι αξιωματικοί εμφανίζονται αισιόδοξοι πως θα μπορέσουν να βρουν τα στοιχεία του δράστη αλλά και του «φίλου» του θύματος, προκειμένου να αναζητηθούν για να συλληφθούν.

Οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν τρεις κάλυκες των 9mm και τη γεμιστήρα του όπλου του δολοφόνου, που του έπεσε όταν χτυπούσε το θύμα. Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για την αναζήτηση γενετικού υλικού ή αποτυπωμάτων του δράστη.

Στην ταυτότητα του θύματος έφθασαν από την ταυτοποίηση των αποτυπωμάτων του, όταν είχε συλληφθεί για παράνομη είσοδο στη χώρα. Από τη νεκροψία-νεκροτομή της σορού προέκυψε ότι το θύμα είχε δεχθεί δύο σφαίρες στην πλάτη και μία ακόμη στο κεφάλι.

Στο μεταξύ, ξεκινούν τη λήψη καταθέσεων από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του θύματος και κυρίως από τη σύζυγό του, με σκοπό την αναζήτηση των επαφών του και πιθανά ζητήματα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνητρο για τη δολοφονία του.

Με πληροφορίες: EΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ 
Πηγή: skai.gr