Δίκη ΧΑ: Αποστάσεις από το κόμμα παίρνει ο πρώην ταμίας της Νίκαιας

Αποστασιοποιημένος από κάθε δράση της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκε στην απολογία του ο πρώην ταμίας της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας Γιώργος Τσακανίκας.

Ο κατηγορούμενος μάλιστα χαρακτήρισε «καραγκιοζιλίκια» σειρά ενεργειών του την περίοδο που ήταν υποστηρικτής του κόμματος και συμμετείχε σε συγκεκριμένες δράσεις.

Επέμεινε στην άποψη ότι η Χρυσή Αυγή σαν κόμμα δεν είχε σχέση με τη δολοφονία Φύσσα ,ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει και αιχμές κατά άλλων συγκατηγορουμένων του, καθώς κάποιοι δεν έχουν αναλάβει την ευθύνη τους.

«Έρχομαι κατηγορούμενος για κακούργημα. Ο ένας λέει ‘έβγαζα τα καναρίνια βόλτα’ και ο άλλος λέει άλλα. Τι να πω; Έχω παραδεχθεί κάθε αφέλεια μου και χαζομάρα μου, αλλά όχι και συνεργός σε φόνο...», ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Ιδιαίτερο κεφάλαιο της απολογίας του αφορούσε την επικοινωνία του με τον Γιάννη Λαγό. «Την επόμενη ημέρα από το συμβάν, προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον [πυρηνάρχη Νίκαιας] Πατέλη, αλλά ήταν σε χάλια ψυχολογική κατάσταση. Πήρα το Λαγό, και του είπα αν χρειαστεί οτιδήποτε να τον βοηθήσω. Δεν είχα πράξει κάτι κακό και θεωρούσα ότι η Χρυσή Αυγή δεν είχε σχέση και θα έπρεπε να γίνει συσπείρωση του κόσμου».

»Συναντηθήκαμε με τον Ιωάννη Λαγό στη Μεσογείων και μιλήσαμε. ’ρχισα να ψάχνω κόσμο, τους φώναζα στην τοπική Πειραιά. Όποιον έβρισκα στο τηλέφωνο, δεν ήθελα να χαθεί η επαφή γιατί φοβόντουσαν. Δεν θυμάμαι ποιοι ήρθαν».
Πηγή: skai.gr - Ιωάννα Μάνδρου