Δεν απειλεί η φωτιά στην Ραφήνα, μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Σημαντική πρόοδο στην κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε κοντά στην περιοχή της Ραφήνας, στη συμβολή της λεωφόρου Μαραθώνος με την οδό Ροδοδάφνης, έχει πετύχει η Πυροσβεστική.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε πευκόφυτη περιοχή
δίχως να απειλήσει άμεσα κατοικίες ή να έχει εξαπλωθεί σε μεγάλη έκταση.

’μεση και μεγάλη ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Επιχειρούν 101 πυροσβέστες με 48 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρου τμήματος. Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δύο αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα.

Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί σημαντικά από την έναρξη της κινητοποίησης, γύρω στις 15:30.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στον Βαρνάβα Αττικής, δίχως να έχουν κινδυνεύσει κατοικημένες ζώνες.

Έχουν κινητοποιηθεί 13 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Απογειώθηκαν ένα αεροσκάφος κι ένα ελικόπτερο όμως δεν χρειάστηκε να κάνουν ρίψεις διότι η εικόνα βελτιώθηκε γρήγορα.

Τα δύο μέτωπα δεν θεωρούνται ιδιαίτερα απειλητικά. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν άλλες αξιόλογες εστίες η Πυροσβεστική κινητοποίηση ισχυρές δυνάμεις ώστε να αποτραπεί τυχόν εξάπλωση.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκεται ήδη στην περιοχή, διερευνώντας τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, που στοίχισε την ζωή σε 102 ανθρώπους.

Πηγή: skai.gr