Απολογισμός Όλοι Μαζί Μπορούμε 1 χρόνο μετά τις πυρκαγιές σε Μάτι - Κινέττα

Σε απολογισμό των δράσεών του προχώρησε το Όλοι Μαζί Μπορούμε ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι και την Κινέττα.

ΔΥΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ
Από τις προσφορές στο «Με 1 click μπορείς» συγκεντρώθηκαν 85.000 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά έγινε η αγορά δύο πυροσβεστικών οχημάτων με τον αντίστοιχο εξοπλισμό τους και παραδόθηκαν στο Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος. Τα δύο νέα οχήματα θα ενισχύσουν και θα διευκολύνουν το έργο των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος και θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για κάθε άμεση έκκληση βοήθειας.




110.000 ΚΙΛΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ
Φαρμακευτικό υλικό, είδη πρώτης ανάγκης αλλά και τρόφιμα συγκεντρώθηκαν από τις προσφορές ιδιωτών και εταιριών. Η συνολική προσφορά ανήλθε στα 110.000 κιλά τα οποία διανεμήθηκαν στους παρακάτω δήμους και φορείς: Δήμος Ραφήνας, Δήμος Μεγαρέων, Δήμος Μαραθώνας, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Μ.Κ.Ο. της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» και Κέντρο διαχείρισης ειδών πρώτης ανάγκης περιφέρειας Αττικής. 



ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και για τα ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΑ ΖΩΑ

Το Όλοι Μαζί Μπορούμε δημιούργησε την πλατφόρμα: animals.oloimaziboroume.gr στην οποία έγιναν περισσότερες από 250 καταχωρήσεις που αφορούσαν ζώα που χάθηκαν ή βρέθηκαν στις πυρόπληκτες περιοχές (Κινέττα, Μάτι, Νέος Βουτζάς, Ραφήνα). Ακόμη δεκάδες κτηνιατρεία προσέφεραν δωρεάν τις υπηρεσίες τους και εκατοντάδες συνάνθρωποί μας άνοιξαν τα σπίτια τους για προσωρινές φιλοξενίες. Δόθηκε περίθαλψη σε 530 ζώα, φιλοξενήθηκαν 67 σκυλιά, έγιναν 100 υιοθεσίες, επανενώθηκαν με τις οικογένειές τους 36 ζώα. 

Το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ μοίρασε προστατευτικές μάσκες και γάντια στους πυρόπληκτους.

Η χρήση προστατευτικών μέτρων από τους κατοίκους που επλήγησαν από τις καταστροφικές φωτιές της Αττικής κρίθηκε αναγκαία. Έτσι δόθηκαν στους κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών 4.000 μάσκες ενεργού άνθρακα. Το φίλτρο ενεργού άνθρακα προστατεύει από οργανικές αναθυμιάσεις και οσμές. Ακόμη δόθηκαν 3.500 ζευγάρια γάντια νιτριλίου, προκειμένου οι κάτοικοι να μπορέσουν να κάνουν χωματουργικές και οικοδομικές εργασίες όσο το δυνατόν ακίνδυνα. 



Κομβικής σημασίας για την οργάνωση και τη γρήγορη διακίνηση των προϊόντων κρίθηκε η συνεισφορά των εθελοντών του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό. 

Το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ βρίσκεται πάντα κοντά στον συνάνθρωπο και μέσα από τις δράσεις του συνεισφέρει όπου κρίνεται αναγκαίο.