Δίκη ΧΑ: Τηλεφωνήματα στον Ρουπακιά και τον Λαγό καίνε τον κατηγορούμενο

Δύο τηλεφωνήματα, το ένα στον Γιώργο Ρουπακιά, τον καθ' ομολογία δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, και το άλλο στον τότε βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Λαγό, καίνε τον κατηγορούμενο Γ. Σταμπέλο που απολογείται σήμερα Τρίτη στην πολύκροτη δίκη και εμπλέκεται σε εκείνους που κινητοποιήθηκαν με τον ένα η τον άλλο τρόπο το βράδυ της στυγερής δολοφονίας Φύσσα στο Κερατσίνι.

Ο κατηγορούμενος, που δέχθηκε βροχή ερωτήσεων από την Πρόεδρο της δίκης Μαρία Λεπενιώτου, προσπάθησε να αποδώσει στην τύχη τα δύο τηλεφωνήματα που έκανε το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας Φύσσα, επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να αποσυνδεθεί από την ευθύνη και να υποβαθμίσει την ένταξή του στη Χρυσή Αυγή.
 
Πρόεδρος: Τι ώρα επικοινωνήσατε;
 
Κατηγ: Επειδή στα κινητά μου διατηρούσα το ευρετήριο πρώτα με το όνομα και μετά με το επώνυμο, έκανα δύο κλήσεις στις 12:10 και 12:11, αλλά αντί να πάρω τον Πατέλη επειδή τον κάλεσα κινούμενος, πήρα το Ρουπακιά. Το θεωρώ βέβαιο ότι έχω πάρει τον Πατέλη εκείνη την ώρα.
 
Πρ: Τι είπατε;
 
Κατηγ: Με το που απάντησε, δεν πρόλαβα να μιλήσω. Τον ακούω να μου λέει «δεν μπορώ να μιλήσω, έχω μαχαιρώσει άνθρωπο, με συλλαμβάνουν, παίρνουν το κινητό μου...». Στις 00:11 σταματάω δεξιά και εντελώς ασυναίσθητα βγάζω το άλλο τηλέφωνό μου και καλώ τον Ιω. Λαγό
 
Πρ: Γιατί;
 
Κατηγ: Να τον ενημερώσω....
 
Πρ: Τηλεφωνείτε έναν άνθρωπο που δεν είχατε καμία σχέση μαζί του και τον καλείτε μεσάνυχτα...
 
Κατηγ: Ένας άνθρωπος που σχετίζεται με την τοπική έκανε μια αποτρόπαιη πράξη, αψυχολόγητα πήγε το μυαλό μου να τηλεφωνήσω στο Λαγό για να ενημερώσω.
 
Πρ: Γιατί συνδέσατε  το μαχαίρωμα με το κόμμα;
 
Κατηγ: Απλή ενημέρωση ήθελα να κάνω.
  
Πρ: Γιατί το μυαλό σας πάει στη Χρυσή Αυγή; Γιατί το συνδέσατε  με τοπική; Ξέρετε πόσους ψηφοφόρους έχει τότε η Χρυσή Αυγή; Είναι περίεργο γιατί το μυαλό σας πηγαίνει να ενημερώσετε βουλευτή του συγκεκριμένου κόμματος.
 

Κατηγ: Το καταλαβαίνω. Ακόμα και σήμερα το βρίσκω και εγώ περίεργο...
Του είπα ότι καταλάθος έχει πράξει αυτό ο Ρουπακιάς...
 
Πρ: Δεν σας είπε ποιός είναι αυτός ο Ρουπακιάς και γιατί με ενοχλείς τέτοια ώρα;
 

Κατηγ: Εδώ έχω κενό μνήμης...
 
Η απολογία του Γ. Σταμπέλου συνεχίζεται με το δικαστήριο να έχει προγραμματίσει τις επόμενες ημέρες να ολοκληρώσει τις απολογίες των κατηγορουμένων που σχετίζονται με τα γεγονότα που οδήγησαν στη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου - skai.gr