Κρήτη: Πεθαίνουμε ψυχικά και ηθικά κάθε μέρα, λέει ο πατέρας του δολοφόνου

Συγγνώμη από την οικογένεια της Σούζαν Ίτον, της αμερικανίδας βιολόγου που βιάστηκε και δολοφονήθηκε στην Κρήτη, ζήτησε ο πατέρας του καθ’ ομολογία δράστη, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Λίγες ημέρες μετά την προφυλάκιση του γιου του, Γιάννη Παρασκάκη, ο ιερέας πατέρας παρακάλεσε την κοινή γνώμη να σεβαστεί τον πόνο και της δικής του οικογένειας, τονίζοντας πως η σύζυγος και τα δύο ανήλικα παιδιά του 27χρονου δεν φέρουν οιαδήποτε ευθύνη.

«Όπως και η οικογένεια της αδικοχαμένης Σούζαν έτσι και εμείς από εδώ και στο εξής θα πεθαίνουμε ψυχικά και ηθικά κάθε μέρα», αναφέρει.

Ο πατέρας εκφράζει συλλυπητήρια στην οικογένεια της 60χρονης γυναίκας, ζητώντας παράλληλα την συγχώρεση των συγχωριανών του, της ελληνικής και παγκόσμιας κοινής γνώμης.

Διευκρινίζει πάντως πως πρόκειται για «μεμονωμένο περιστατικό» που χαρακτηρίζει τους Κρητικούς ή τον ελληνικό λαό γενικότερα.

Δηλώνει συγκλονισμένος από το έγκλημα, σημειώνοντας τον «αποτρόπαιο και ειδεχθή τρόπο» με τον οποίο διαπράχθηκε ο φόνος. Προσθέτει ωστόσο πως ως πατέρας δεν μπορεί να μην συμπαρασταθεί στο παιδί του, «έστω και αν διέπραξε ένα τόσο σοβαρό αδίκημα».
Πηγή: skai.gr