Δήμος Αθηναίων: Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τυχόν ζημιές από τον σεισμό

 Τριάντα κλιμάκια μηχανικών του Δήμου Αθηναίων καθώς και συνεργεία της Δημοτικής Αστυνομίας, συνεχίζουν και σήμερα την καταγραφή ζημιών από τη χθεσινή σεισμική δόνηση σε εγκαταλελειμμένα κτίρια καθώς και στις δημοτικές υποδομές και τον αποκλεισμό σημείων μεγάλης επικινδυνότητας για πεζούς και αυτοκίνητα.

 Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας, έχει θέσει τον μηχανισμό του δήμου Αθηναίων σε επιφυλακή, ενώ επισκέφθηκε με κλιμάκιο στελεχών του δήμου Αθηναίων, σημεία της πόλης που έχουν πληγεί από τον σεισμό.




 Σύμφωνα με το συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, που συνεδρίασε χθες, οι ζημιές είναι περιορισμένες και παρατηρούνται, έως τώρα, σε δεκαπέντε κτίρια σε όλη την πόλη, στη συντριπτική τους πλειονότητα εγκαταλελειμμένα ή ακατοίκητα διατηρητέα.

Επίσης σε 75 εγκαταλελειμμένα κτίρια, που ο Δήμος Αθηναίων έχει χαρακτηρίσει ως επικίνδυνα, συνεργεία ολοκλήρωσαν την επανατοποθέτηση της ειδικής προειδοποιητικής σήμανσης για πεζούς και αυτοκίνητα.

Οι έλεγχοι είναι εντατικοί και στους 72 βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου και καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να έχουν ολοκληρωθεί έως τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου, από ελέγχους και αυτοψίες που διενεργήθηκαν έως τώρα από τη Δημοτική Αστυνομία διαπιστώθηκε πτώση σοβάδων και μερική κατάρρευση δομικών στοιχείων κτιρίων σε κτίρια που βρίσκονται: Αιόλου 36 ( Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης), Αισχύλου 9, Αρχιμήδους 17, Ερμού 90, Καππαδοκίας 22, Κεραμεικού 50 , Λαμπάκη 49, Μοναστηράκι (Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου), Μυκάλης και Κεραμεικού, Πειραιώς 90, Πραξιτέλους 13, Τριών Ιεραρχών και Πάδοβα, Χρ. Λαδά και Σταδίου, Φυλής 121 και Ψαρών 34.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ