Χάος σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Χωρίς προβλήματα η κίνηση στα Μέσα

Χωρίς προβλήματα και χωρίς να έχει αναφερθεί κάποιος εγκλωβισμός, λειτουργούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 5,1 ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο μετά τις 14.00 στην Αττική και είχε επίκεντρο την Πάρνηθα.

Για προληπτικούς λόγους, σε ολόκληρο το δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς έχουν ανοίξει οι πύλες, ενώ οι συρμοί κινούνται για λόγους ασφαλείας με χαμηλή ταχύτητα που δεν ξεπερνά τα 10 χιλιόμετρα την ώρα.

Ωστόσο, μεγάλα προβλήματα παρατηρούνται στην κυκλοφορία των οχημάτων σε κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης, καθώς πολλές επιχειρήσεις, εξαιτίας του σεισμού, έδιωξαν προληπτικά τους εργαζόμενους από τις δουλειές τους και σε συνδυασμό με τους εκδρομείς που αναχωρούν για τη θερινή τους άδειας ή για Σαββατοκύριακο δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο.

Αυξημένη κυκλοφορία παρατηρείται και στα δύο ρεύματα της Βασ. Κωνσταντίνου και της Βασ. Σοφίας, στο ρεύμα εξόδου της Αθηνών - Λαμίας και Αθηνών - Κορίνθου, στη λεωφόρο Ποσειδώνος (στο ρεύμα προς Πειραιά), στην Αττική οδό (ρεύμα προς Ελευσίνα από 37ο έως το 23ο χλμ και στο ρεύμα προς αεροδρόμιο από 22ο έως 30οχλμ), καθώς και στο οδικό δίκτυο γύρω από το λιμάνι του Πειραιά.

Σημειώνεται, ότι περισσότεροι από 110 τροχονόμοι έχουν αναπτυχθεί σε διάφορα σημεία για τη διευκόλυνση των οδηγών, ενώ το έργο της Τροχαίας συνδράμει και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.


Φωτό: Αθηνά Χιώτη

Επιπλέον, σύμφωνα με αναγνώστη του skai.gr που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του συμβάντος, φορτηγό που κουβαλούσε κολώνες της ΔΕΗ με κατεύθυνση στο ρεύμα προς Αθήνα στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, 300 περίπου μέτρα από την έξοδο του Σχιστού, εξετράπη της πορείας του, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα προς Κόρινθο και αφού πρώτα παρέσυρε μια μηχανή και διέλυσε ένα αμάξι, καρφώθηκε στο γκρεμό.


Φωτό: Γιώργος Σαρτζετάκης