Μακάβριο tweet του ιταλού φαρσέρ με «θύματα» Πικραμμένο και Παπούλια

Ξαναχτύπησε ο διαβόητος ιταλός φαρσέρ Τομάσο ντε Μπενεντέτι.

Ο δημοσιογράφος δημιούργησε λογαριασμό στο Twitter που δήθεν ανήκει στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένο και υποστήριξε ψευδώς ότι πέθανε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Είκοσι-πέντε λεπτά μετά την επίμαχη ανάρτηση, την οποία αναπαρήγαγαν λιγοστά μέσα ενημέρωσης, ο ιταλός δημοσιογράφος διευκρίνισε με νεότερο μήνυμα πως ο λογαριασμός είναι φάρσα.



Σημειώνεται πως η πρώτη ανάρτηση του κάλπικου λογαριασμού έγινε μόλις προχθές, δίχως να φέρει την αναγνώριση του Twitter ότι πρόκειται για τον επίσημο λογαριασμό δημόσιου προσώπου.

Το γραφείο του κ. Πικραμμένου ανακοίνωσε πως έχει ζητήσει την παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να απενεργοποιηθεί ο επίμαχος λογαριασμός, να εντοπιστούν οι δράστες και να αναζητηθούν οι ευθύνες.

Ο ντε Μπενεντέτι ήταν υπεύθυνος για ανάλογη φάρσα που τον περασμένο Αύγουστο δημιούργησε σύγχυση για την υγεία του επιφανούς σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά.

Υποδυόμενος την τότε υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά είχε γράψει στο Twitter ότι ο Γαβράς είχε φύγει από την ζωή, προκαλώντας χάος σε ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Πηγή: skai.gr