Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση - Προβληματισμός για τις διακοπές ρεύματος

Νέα σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης, για περίπου ένα μισάωρο, σημειώθηκαν νωρίτερα σε περιοχές της Αθήνας, του Πειραιά, της Νίκαιας και των Δυτικών προαστίων λόγω βλάβης στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης στο Ρουφ. Η βλάβη όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης έχει αποκατασταθεί. 

Η Πυροσβεστική έλαβε τουλάχιστον 50 κλήσεις για απεγκλωβισμούς στο κέντρο της Αθήνας. 

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία η διακοπή σημειώθηκε στις 11.35 το πρωί, ενώ η αποκατάσταση του ρεύματος ολοκληρώθηκε στις 12 το μεσημέρι. Διεξάγεται έρευνα για να εντοπιστεί το στοιχείο στο οποίο οφείλεται η βλάβη.

Σε στιγμιαία υπερφόρτωση απέδωσε το περιστατικό ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Αντέχει το σύστημα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αντέχει και η ΔΕΗ, έχει προβλήματα ρευστότητας, αλλά είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας» επέμεινε. O κ. Αδαμίδης ζήτησε την πρόσληψη τεχνικού προσωπικού.

Διακοπές ρεύματος έχουν σημειωθεί και στο προηγούμενο διάστημα, προκαλώντας προβληματισμούς στην κυβέρνηση. «Παλεύουμε να μη μείνει η χώρα στο σκοτάδι (...) η ΔΕΗ δεν έχει χρήματα ούτε για να αγοράσει κολώνες, είναι σε άσχημη κατάσταση δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί» είχε τονίσει στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης. 



Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ