Κλείσιμο

Προβλήματα σε Αχαΐα- Αιτωλοακαρνανία από τον καιρό- Νέες βροχοπτώσεις- vids

Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες εκδηλώθηκαν εκ νέου λίγο μετά τις 8.15 το πρωί σε πολλές περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με δεκάδες πυροσβέστες και οχήματα βρίσκονται σε επιφυλακή, όπως επίσης και η Πολιτική Προστασία. Συνολικά η πυροσβεστική δέχθηκε 158 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων κυρίως από υπόγεια, παροχή βοήθειας και απομακρύνσεις ανθρώπων σε ασφαλές σημείο.

Προβλήματα στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία προκάλεσαν νωρίτερα τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με 200 κατοικίες να πλημμυρίζουν στη Ναύπακτο. Η στάθμη του νερού έφθασε κοντά στο ένα μέτρο, ωστόσο έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση. 

Στο Δρέπανο της Αχαΐας εγκλωβίστηκαν σε κέντρο διασκέδασης σύμφωνα με την Αστυνομία, εκατοντάδες άτομα, λόγω κινδύνου υπερχείλισης γειτονικού χειμάρρου. Απεγκλωβίστηκαν, όλοι και είναι καλά στην υγεία τους. Η βροχόπτωση ήταν πολύ έντονη και διήρκεσε περισσότερες από τρεις ώρες, ενώ όσον αφορά τις προσπάθειες απεγκλωβισμού.

Περίπου 55 άτομα που κινδύνευαν εξ αιτίας των έντονων βροχοπτώσεων διέσωσε τα ξημερώματα η Πυροσβεστική υπηρεσία και στον Πλατανίτη Ναυπάκτου, στον ’γιο Παντελεήμονα Αντιρρίου, στην Μακύνεια και στην «Ιονία» οδό. Μάλιστα η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής εξακολουθεί να είναι μεγάλη, αφού στις παραπάνω περιοχές επιχείρησαν και εξακολουθούν να βρίσκονται σε ετοιμότητα 80 πυροσβέστες με 32 οχήματα, ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα και δύο σωστικές λέμβοι της 6ης ΕΜΑΚ.



Επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, υπήρξε εγκλωβισμός αυτοκινήτων στο τούνελ της Κλόκοβας, με αποτέλεσμα να υπάρξει κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, διακόπηκε η κυκλοφορία στην Ιόνια Οδό και στην εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, από το Αντίρριο μέχρι την Γαβρολίμνη.

Παράλληλα, λόγω των προβλημάτων που προκλήθηκαν στην Αιτωλοακαρνανία διακόπηκε η κυκλοφορία στην γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, προκειμένου να μην φθάνουν στα σημεία του αποκλεισμού περισσότερα αυτοκίνητα. Η αστυνομία προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας και στην παλαιά εθνική οδό Πατρών - Αθηνών, κοντά στο Ρίο.



Αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο της «Ιονίας» οδού, από το Αντίρριο έως την Γαβρολίμνη Αιτωλοακαρνανίας, όπου σήμερα τα ξημερώματα είχαν προκληθεί προβλήματα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Πλέον, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται κανονικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.



Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας «οι πυροσβέστες κάνουν υπερπροσπάθειες για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα». 

Όσον αφορά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην «Ιονία» οδό, και συγκεκριμένα στο τούνελ της Κλόκοβας, ο περιφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι είχαν εγκλωβιστεί περίπου οκτώ αυτοκίνητα, αλλά όπως πρόσθεσε, υπήρξε άμεση κινητοποίηση για τον απεγκλωβισμό τους.


Στο μεταξύ, εννέα ατομα συνεχιζουν να νοσηλευονται μετά την πρωτοφανή θεομηνία που χτύπησε τη Χαλκιδική, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι. 

Σε ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει ότι στην περιοχή της Χαλκιδικής εκκρεμούν επανηλεκτροδοτήσεις πολύ περιορισμένου αριθμού καταναλωτών, κυρίως στις περιοχές πέριξ της Καλλικράτειας και της Σωζόπολης. Ολοκληρώθηκε η ηλεκτροδότηση 155.000 παροχών. 



φωτό - videos nafpaktianews.gr


Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ