Κακοκαιρία Χαλκιδική: Γεννήτριες για πόσιμο νερό και στέγη σε ξενοδοχεία

Σε αγώνα δρόμου προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές από την φονική κακοκαιρία στην Χαλκιδική βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός

Από τις πρώτες πρωινές ώρες και μέχρι αυτή την στιγμή 15 συνεργεία με 30 μηχανικούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζουν τις αυτοψίες για τον εντοπισμό ζημιών σε βασικές υποδομές και επιχειρήσεις. Παράλληλα, μηχανικοί της ΔΑΕΦΚ του Υπουργείου Υποδομών προχωρούν σε αυτοψίες μετά από αιτήσεις των πολιτών.

Κλιμάκιο του ΙΓΜΕ μετέβη προς έλεγχο ευστάθειας επικίνδυνων πρανών και βράχων στην περιοχή Συκιάς του Δήμου Σιθωνίας.

Το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο έχει αποκατασταθεί πλήρως, εκτός από τον οδικό άξονα Μουδανιών-Κασσάνδρας, όπου και κατέρρευσαν οι πυλώνες της ΔΕΗ. 

Δέκα κάτοικοι που αντιμετώπισαν πρόβλημα στέγασης εξασφάλισαν περίθαλψη και φιλοξενία σε ξενοδοχεία και δωμάτια της περιοχής.

Διατέθηκε υλικοτεχνική υποδομή για την αποκατάσταση καταυλισμού και φιλοξενία Ρομά στην Νέα Ποτίδαια.

Διατέθηκαν γεννήτριες για την λειτουργία των αντλιοστασίων σε Δήμους και σε στρατηγικής σημασίας υποδομές (ΑΤ Κασσανδρείας, ΑΤ Προποντίδος, Πυροσβεστικό Σταθμός Μαρμαρά, Δημαρχείο Μουδανιών κλπ) σε συνεργασία με το 3ο Σώμα Στρατού, όπου τα προβλήματα ηλεκτροδότησης παραμένουν.

Δημιουργήθηκαν χώροι διάθεσης πόσιμου εμφιαλωμένου νερού για τους κατοίκους και στους 3 Δήμους του Νομού, για χωριά, όπου δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια, καθώς και διάθεσης νερού για λόγους υγιεινής σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και επιχειρήσεις.

Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα ηλεκτροφωτισμού σε Ιερισσό-Ουρανούπολη- Πολύγυρο-Νικήτη, ενω συνεχίζεται η σταδιακή αποκατάσταση των βλαβών στον υπόλοιπο Νομό. Στον Μαρμαρά, τη Σάρτη, τη Συκιά και την Τορώνη γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθεί αργά την νύχτα η αποκατάσταση. Παρόλα αυτά έχουν αποσταλεί γεννήτριες για την λειτουργία αντλιοστάσιων και γεωτρήσεων και την εξασφάλιση νερού.