Βρέθηκε και είναι καλά η Βρετανίδα τουρίστρια που αγνοούταν στην Κρήτη

Σώα βρέθηκε στα Μάλια από κάτοικο της περιοχής, η Catherine Mowatt τα ίχνη της οποίας είχαν εξαφανιστεί από την Κρήτη, τα προηγούμενα 24ωρα.

Την ανακοίνωση του εντοπισμού της 37χρονης έκανε η Γραμμή Ζωής αφού μετά την γνωστοποίηση της εξαφάνισής της ,Silver Alert  είχε ενεργοποιηθεί μετά από σχετικό αίτημα της Βρετανικής πρεσβείας.

“Η περιπέτεια της κας Catherine Mowatt έληξε, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών της ανθρώπων που την αναζητούσαν. H κα Mowatt, είναι καλά και ασφαλής

Συγκεκριμένα, η 37χρονη χάθηκε την 30/06/2019, από το ξενοδοχείο όπου διέμενε για τις διακοπές της, στο χωριό Σίσι, Λασιθίου, Κρήτης.

Η υπηρεσία Silver Alert, μετά από αίτημα των συγγενών και κατόπιν παράκλησης του Βρετανικού Υποπροξενείου, αφού συγκέντρωσε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ενεργοποίησε τον κοινωνικό συναγερμό SILVER ALERT, το βράδυ της 08/07/2019, για την κινητοποίηση όλων με στόχο την ανεύρεσή της.

Η υπηρεσία Silver Alert, το βράδυ της Τρίτης 09/07/2019, δέχθηκε, κλήση για την ανεύρεση της κας Catherine Mowatt.

Η αναζητούμενη εντοπίσθηκε στα Μάλια Κρήτης, από πολίτη που είχε δει το SILVER ALERT και ειδοποίησε τις Αρχές.

H κα Mowatt, είναι καλά και ασφαλής.", αναφέρει συνοπτικά η ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικές εκτιμήσεις ήθελαν την Mowatt να έχει εγκαταλείψει την Κρήτη καθώς είχε στην κατοχή της εισιτήρια με προορισμό άλλο νησί του Αιγαίου.

Πηγή: skai.gr