Εύβοια: Σε ύφεση οι φωτιές-Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 3 περιοχές (Video)

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι οι φωτιές στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου στην Εύβοια, ενώ τρεις περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Μετά από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και με σύμμαχο τον βελτιωμένο καιρό τα μέτωπα της φωτιάς παρουσίασαν ύφεση.

Οι κάτοικοι που είχαν απομακρυνθεί από χωριά για προληπτικούς λόγους επιστρέφουν στα σπίτια τους. Οι πυκνοί καπνοί που καλύπτουν κατά περιόδους πολλά από τα χωριά της περιοχής έχουν προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα σε κατοίκους, πολλοί από τους οποίους έχουν μεταφερθεί σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της Εύβοιας Γιώργο Κωστόπουλο «αυτή την στιγμή υπάρχουν διάσπαρτες μικροεστίες τις οποίες προσπαθεί να ελέγξει η Πυροσβεστική από εδάφους και αέρος».

Σε ετοιμότητα παραμένουν το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι ενισχύσεις που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος σε χωματουργικά μηχανήματα και υδροφόρες, αλλά και ο στόλος του ΕΚΑΒ που βρίσκεται στην περιοχή για να αντιμετωπιστούν πιθανά αναπνευστικά προβλήματα των κατοίκων.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται και το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, το νοσοκομείο της Κύμης, το περιφερειακό ιατρείο Αμαρύνθου, αλλά και το κεντρικό νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Οι πρώτες τρεις φωτιές εκδηλώθηκαν χθες στις κοινότητες Μανίκια, και Πυργί και ’γιος Γεώργιος και χθες ξέσπασε φωτιά και στην περιοχή Τραχήλι.

Στην Εύβοια επιχείρησαν σταθερά 331 πυροσβέστες με 101 οχήματα, περιλαμβανομένων 11 ομάδων πεζοπόρου τμήματος και δυνάμεων από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα. Η κινητοποίηση είναι τόσο μεγάλη ώστε έχουν κληθεί δυνάμεις από την Στερεά Ελλάδα, την Θεσσαλία, την Μακεδονία και την Πελοπόννησο.


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 3 περιοχές

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Δημοτική Ενότητα Αυλώνας, τη Δημοτική Ενότητα Κονίστρων και τη Δημοτική Ενότητα Ταμυνέων του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές.  

Νωρίτερα την κήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε αυτές της περιοχές είχε ζητήσει ο  περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος και νέος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.




Πηγή Βίντεο: EVIAZOOM
Πηγή: skai.gr