Σέ έκτακτη ανάγκη κήρυξε τις φλεγόμενες περιοχές σε Εύβοια ο Μπακογιάννης

Την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των περιοχών της Ευβοίας στις οποίες έχουν εκδηλωθεί από χθες πυρκαγιές ζήτησε ο Περιφερειάρχης της Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. 

Πρόκειται για τις Δ.Ε. Αυλωναρίου, Δ.Ε. Κονίστρων ,Δ.Ε. Ταμυναίων ΤΟΥ Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την ώρα παρουσιάζεται αναζωπύρωση στην περιοχή του Νεοχωρίου.

Οι επίγειες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και στις τέσσερις πυρκαγιές συνολικά επιχειρούν 331 πυροσβέστες με 101 οχήματα.

Αναλυτικά στα πύρινα μέτωπα έχουν σπεύσει 195 πυροσβέστες, με 85 υδροφόρα οχήματα, 11 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, με 104 πυροσβέστες, 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.), ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμει η Τοπική Αυτοδιοίκηση με 12 υδροφόρες και 6 μηχανήματα έργου, η ΕΛ.ΑΣ., το Ε.Κ.Α.Β. και η Δασική Υπηρεσία.

Από αέρος, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, επιχειρούν εκ περιτροπής συνολικά 8 Α/Φ και 9 Ε/Π.
Σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς επιχειρούν δυνάμεις από τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Η Περιφέρεια επιχειρεί με 20 υδροφόρες, 9 ερπυστριοφόρα και 4 οχήματα τύπου Unimog.

Όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα λοιπά σώματα ασφαλείας, οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας και οι εθελοντές επιχειρούν συνεχώς, για την ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών και για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, του φυσικού περιβάλλοντος και της περιουσίας.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκεται από χθες στην περιοχή, διερευνώντας τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Η νύχτα προβλέπεται μακρά και συστήνεται σε όσους διαμένουν ή διέρχονται από την περιοχή να
περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.


Υπενθυμίζεται ότι  στις 13:52 σήμερα, εκδηλώθηκε νέα εστία πυρκαγιάς στην Εύβοια και συγκεκριμένα σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Τραχήλι, του δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

’μεσα έσπευσαν στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις, που επιχειρούν στις πυρκαγιές που μαίνονται από χθες, στην ευρύτερη περιοχή και πιο συγκεκριμένα, στην Τοπική Κοινότητα Μανίκια, καθώς και στις Τοπικές Κοινότητες Πυργί και ’γιος Γεώργιος, που ανήκουν επίσης στον προαναφερόμενο δήμο.


Πηγή: skai.gr