Χρυσόστομος: Δεν μπορεί η Εκκλησία να απαντά στον κάθε «Χριστέμπορο» (vid)

Δηλώσεις για τις ψεύτικες επιστολές του Χριστού έκανε στην εκπομπή "Σήμερα" του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

"Δεν υπάρχουν τέτοιες επιστολές, ο Χριστός δεν έγραψε καμία επιστολή" τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολιτης Μεσσηνίας.

Σε άλλο σημείο ο κ. Χρυσόστομος πρόσθεσε: "Αυτά όλα τα οποία κυκλοφορούν είναι γεννήματα του Μεσαίωνος. Όλα αυτά τα οποία αναφέρονται κατά καιρούς είναι ανιστόρητα, ανυπόστατα, δεν έχουν καμία αξία θεολογική, ούτε πνευματική για κανέναν άνθρωπο".

"Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι εκμεταλλεύονται και παραπληροφορούν προς ίδιον όφελος και σκοπό" συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.

Επίσης ο κ. Χρυσόστομος προέτρεψε τους πιστούς να μην αποδέχονται τέτοιου είδους αντιλήψεις.

"Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι εκμεταλλεύονται την θρησκευτικότητα των πιστών, την μετατρέπουν σε θρησκοληψία και προσπαθούν να τους εκμεταλλευτούν. Η Εκκλησία δεν μπορεί κάθε φορά στον κάθε «Χριστέμπορο» να βγαίνει και να απαντά. Έχει μια παράδοση, έχει μια Θεολογία, έχει μια ιστορία. Κατ' επανάληψη έχει τοποθετηθεί για αυτή την λεγόμενη επιστολή του Χριστού, όλοι ξέρουν ότι είναι ένα ψεύτικο κείμενο" πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος.

"Η απογοήτευση είναι ότι έβαλαν ακόμα και το πρόσωπο του Χριστού σε μία διαδικασία προεκλογική, μετατρέποντας όλη αυτή την διαδικασία σε μια «Χριστεμπορία» υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Χρυσόστομος.
Πηγή: skai.gr