Ασάφογλου: Η Ελλάδα δεν συμβουλεύεται την «τουρκική μειονότητα»

«Η Αθήνα δεν συμβουλεύεται την "τουρκική μειονότητα" στα βορειοανατολικά της (χώρας) για τις δικές της υποθέσεις» ισχυρίζεται στο πρακτορείο Anadolu η επικεφαλής του ΚΙΕΦ (Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας) Τσιγδέμ Ασάφογλου. Στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου το μειονοτικό κόμμα αναδείχθηκε πρώτο σε Ξάνθη και Ροδόπη.

«Η κυβέρνηση δεν δέχθηκε την προσφορά του ΚΙΕΦ να ενεργήσει ως διαμεσολαβητής με τη μειονότητα» αναφέρει η Ασάφογλου. «Ελπίζω ότι αυτοί που κυβερνούν αυτή τη χώρα θα δουν την αλήθεια από δω και πέρα και θα αναγνωρίσουν το ρόλο του κόμματος KIEΦ» διαμηνύει.

Παράλληλα, επέκρινε την πρόσφατη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διορίσει απευθείας μουφτήδες στη Δυτική Θράκη. Η Ασάφογλου δήλωσε ότι δεν ζητήθηκε η γνώμη του ΚΙΕΦ σχετικά με το διάταγμα, το οποίο αφορά άμεσα την «τουρκική μειονότητα». «Αν μας συμβουλεύονταν, ίσως θα μπορούσαμε να βρούμε κοινό έδαφος» αναφέρει. 

Η επικεφαλής του ΚΙΕΦ είπε ότι το κόμμα της δεν αποτελεί απειλή για την Ελλάδα και ότι η τουρκική μειονότητα αποτελεί πηγή πλούτου για τη χώρα.

«Μας λένε ‘’εάν είσαι Τούρκος, πήγαινε στην Τουρκία’’’ και τούς απαντώ κάθε φορά με την ίδια απάντηση: Όχι, δεν θα το κάνω, επειδή αυτός ο τόπος μου ανήκει όσο ανήκει και σε εσένα» δηλώνει. Τα μέλη του κόμματος της, προσθέτει, θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα ως πολίτες με τα ίδια δικαιώματα.

«Δεν πάμε πουθενά, είμαστε στη Δυτική Θράκη, είμαστε στην Ελλάδα, αλλά είμαστε Τούρκοι και προσπαθούμε να συνεισφέρουμε στην ελληνική δημοκρατία», πρόσθεσε η Ασάφογλου.

Ανέφερε ότι μετά τις εκλογές του 2019 το ΚΙΕΦ απέδειξε ότι η επιτυχία του στις προηγούμενες ευρωεκλογές το 2014 δεν ήταν σύμπτωση, και έδειξε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ότι οι «Τούρκοι» της Δυτικής Θράκης δεν θα προτιμούσαν ένα άλλο κόμμα πέρα από το ΚΙΕΦ εάν συμμετέχει στις εκλογές.

Η Ασάφογλου παρατήρησε μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας των ευρωεκλογών, «ο χάρτης της Ελλάδας ήταν χωρισμένος σε τρία χρώματα: του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, και το τρίτο χρώμα του ΚΙΕΦ». 

Πηγή: skai.gr - Σ.Κ