Ηλικιωμένη έδωσε 1.300 ευρώ στους απατεώνες με τα τροχαία

Άλλη μια ηλικιωμένη γυναίκα έπεσε στην παγίδα των επιτήδειων που τηλεφωνούν σε ανυποψίαστους πολίτες παριστάνοντας τους αστυνομικούς και ισχυρίζονται ότι τα παιδιά τους προκάλεσαν το τροχαίο, ζητώντας χρήματα για να μην έχουν νομικές συνέπειες, σύμφωνα με το agrinionews.gr.

Η 71χρονη συνομίλησε τηλεφωνικά με έναν άγνωστο που της είπε ότι το παιδί της προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο με θύμα μια αλλοδαπή και έσπευσε να δώσει τις οικονομίες της, ύψους 1.300 ευρώ.

Ο άγνωστος άνδρας την εκβίασε ζητώντας μετρητά ύψους 6.000 ευρώ, για μην το κοινοποιήσει, όπως της είπε, στα Μέσα Ενημέρωσης. Η ηλικιωμένη τα έχασε και προθυμοποιήθηκε να πληρώσει, αλλά οι οικονομίες της δεν ήταν αρκετές.

Όπως είπε στον άγνωστο συνομιλητή, είχε μόνο 1.300 ευρώ και εκείνος τη ρώτησε αν είχε κοσμήματα ή άλλα τιμαλφή. Όταν η 71χρονη απάντησε ότι είχε οκτώ χρυσές λίρες, εκείνος «συμβιβάστηκε» και την έπεισε να τις βάλει μαζί με τα χρήματα σε μια σακούλα και να τα πετάξει από το μπαλκόνι της.

Οι απατεώνες άρπαξαν τα χρήματα και τα τιμαλφή και στη συνέχεια έγιναν καπνός ενώ η Ασφάλεια που ενημερώθηκε αργά για την απάτη τούς αναζητά.