Δίκη ΧΑ: Απολογήθηκε μέλος των ταγμάτων εφόδου - Tι δήλωσε για τον Φύσσα

Ενας ακόμα κατηγορούμενος από την ομάδα που μετείχε στα επεισόδια στο Κερατσίνι που οδήγησαν στη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, απολογήθηκε σήμερα Παρασκευή στη δίκη για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Πρόκειται για τον Τάσο Αναδιώτη, που φέρεται ότι ήταν μέλος του τάγματος εφόδου που  κινητοποιήθηκε το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα , πριν από περίπου έξι χρόνια.

Ο 29χρονος απολογούμενος, αρνήθηκε κατηγορηματικά πως είχε οποιαδήποτε σχέση με τη δολοφονία του άτυχου μουσικού και επιχείρησε να δικαιολογήσει πως εκείνο το βράδυ βρέθηκε σε όλα τα κρίσιμα σημεία , από το «Κοράλλι» μέχρι το Κρατικό της Νίκαιας, όπου μεταφέρθηκε ο Παύλος Φύσσας.

Ο κατηγορούμενος επικαλέστηκε  αλληλουχία συμπτώσεων με χαρακτηριστικότερο ότι βρέθηκε στο νοσοκομείο τα ξημερώματα για να συμπαρασταθεί σε φίλο του ,του οποίου δεν ήξερε το επώνυμο, γιατί νοσηλευόταν η γιαγιά του.

Μάλιστα, για να ενισχύσει τον ισχυρισμό του, προσκόμισε το πιστοποιητικό θανάτου ηλικιωμένης γυναίκας που έφυγε από τη ζωή εκείνο το πρωί.

Ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι «Τον Ρουπακιά τον είδε για πρώτη φορά στο δικαστήριο», ενώ δέχτηκε βροχή ερωτήσεων για τα δεκάδες τηλεφωνήματα που είχε το μοιραίο βράδυ με συγκατηγορουμένους του, αλλά επέμεινε πως οι συζητήσεις τους ήταν άσχετες με τον Παύλο Φύσσα.

Πρόεδρος: Τον Φύσσα τον γνωρίζατε;

Κατηγορούμενος: Ούτε το όνομα του, ούτε φατσικά.

Οταν ο 29χρονος κλήθηκε να εξηγήσει τις φωτογραφίες ναζιστικού περιεχομένου που βρεθήκαν στον υπολογιστή του, ισχυρίστηκε πως τις είχε κατεβάσει από «ιστορικό ενδιαφέρον».

Νωρίτερα, ολοκλήρωσε την απολογία του ο πρώτος κατηγορούμενος, ο οποίος αρνήθηκε πως ήταν εκείνος που κινητοποίησε το «τάγμα εφόδου» το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Ο 46χρονος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως βουλευτές της Χρυσής Αυγής τους είχαν πει πως στην περίπτωση που έρχονταν σε αντιδικία με το ΠΑΜΕ στην ναυπηγοεπισκευή ζώνη, να τους πετάξουν στη θάλασσα. «Δεν θυμάμαι αν μας το είπε ο Λαγός ή κάποιος άλλος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.

Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου