Στις απολογίες κατηγορουμένων περνά η δίκη της Χρυσής Αυγής

Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της πολύκροτης δίκης για την εγκληματική οργάνωση της Χρυςής Αυγής, που ξεκίνησε στις 20 Απριλίου του 2015, το δικαστήριο σήμερα Πέμπτη εισέρχεται στη φάση των απολογιών των κατηγορουμένων, αρχίζοντας με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα που σηματοδότησε την απόφαση της δικαιοςύνης να παρέμβει και να διερευνήσει συνολικά και σε βάθος εγληματικές ενέργειες μελών και στελεχών της ΧΑ.

Το δικαστήριο αρχίζει σήμερα τον κύκλο των απολογιών, κατά αλφαβητική σειρά όλων των εμπλεκομένων, με τον ένα η τον άλλο τρόπο, στη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Κερατσίνι.

Πρώτος έχει κληθεί να απολογηθεί ο Ιωάννης Αγγος μέλος της Ασφάλειας της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, κατηγορούμενος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα. Πρόκειται για το άτομο που εντόπισε τον Παύλο Φύσσα στην καφετέρια  Κοράλλι τη νύχτα της δολοφονίας και ειδοποίησε τηλεφωνικά  τοπικά στελέχη της ΧΑ,  που προσήλθαν οργανωμένα με πομπή μηχανών και αυτοκινήτων, ανάμεσά τους και ο  Γιώργος Ρουπακιάς, που κατηγορείται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Οι απολογίες των εμπλεκομένων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αναμένεται να κορυφωθούν με την απολογία του Γιώργου Ρουπακιά, που κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός ενώ στη συνέχεια το δικαστήριο θα περάσει στις απολογίες όσων εμπλέκονται στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αιγύπτιου αλλιεργάτη αλλά και μελών του ΠΑΜΕ.

Με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης θα απολογηθούν 18 πολιτικά στελέχη της ΧΑ που είχαν εκλεγεί βουλευτές το 2012 με το ψηφοδέλτιό της ανάμεσα στους οποίους και ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος.