Άστραψε και βρόντηξε: 680 κεραυνοί σε Αττική – 60 χιλιοστά βροχής σε 1 ώρα

Βροχές και τοπικά έντονες καταιγίδες συνοδεία χαλαζοπτώσεων, σημειώθηκαν τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης 19/06 στην περιοχή της Αττικής, όπως είχε προειδοποιήσει το meteo.

Σημαντικά ύψη βροχόπτωσης κατεγράφησαν από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr και αποτυπώνονται στο Χάρτη 1, του Μετεωρολογικού και Κλιματικού Παρατηρητηρίου Αττικής. Ενδεικτικά, το ύψος της βροχόπτωσης στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής έφτασε τα 61.2 mm και στην περιοχή του Παπάγου τα 49 mm, σε χρονικό διάστημα μίας ώρας.

 

Χάρτης 1. Τα ύψη βροχόπτωσης όπως αποτυπώνονται από το Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής την Τετάρτη 19/06/2019. 

Τα φαινόμενα συνοδεύτηκαν από έντονη κεραυνική δραστηριότητα, όπως ορθά είχε προβλέψει το σύστημα TALOS (Thunder And Lightning Observing System), με το σύστημα εντοπισμού κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, να καταγράφει περίπου 680 κεραυνούς, η χωρική κατανομή των οποίων εμφανίζεται στον παρακάτω Χάρτη 2.

 

Χάρτης 2. Χωρική κατανομή των κεραυνών στην περιοχή της Αττικής, κατά τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης 19/06, όπως καταγράφτηκε από το σύστημα εντοπισμού κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Πηγή: meteo.gr