Interpol:Καταζητούμενος με ερυθρά αγγελία πιάστηκε στο αεροδρόμιο Μακεδονία

Καταζητούμενος διεθνώς με ερυθρά αγγελία της Ιντερπόλ συνελήφθη στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 64χρονο από το Ισραήλ, ο οποίος διώκεται στο Περού για υπόθεση ναρκωτικών και οι δικαστικές Αρχές της λατινοαμερικανικής χώρας ζητούν την έκδοσή του.

Όπως ανακοινώθηκε, η σύλληψή του έγινε χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης αστυνόμευσης κρατικού αερολιμένα Θεσσαλονίκης, όταν διαπιστώθηκε ότι εκκρεμεί εις βάρος του διεθνές ένταλμα. Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα του Εθνικού Ποινικού Δικαστηρίου του Περού, ο 64χρονος κατηγορείται για παράνομη εμπορία ναρκωτικών και αδικήματα κατά της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, φέρεται να διακίνησε ναρκωτικές ουσίες ως "υδροβιολογικά και γεωργικά προϊόντα" που εξήχθησαν από το Περού προς το Μεξικό, τη Νότια Αφρική και την Ασία. Στην ίδια υπόθεση, που αφορά το διάστημα από τον Ιούλιο του 2013 έως τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, φαίνεται να εμπλέκεται και η σύντροφός του, όπως επίσης κι άλλα άτομα.

Ως τόπος τέλεσης των εις βάρος του αποδιδόμενων πράξεων αναφέρεται η πόλη Πιούρα, βορειοδυτικά του Περού.

Ο 64χρονος επρόκειτο να οδηγηθεί το πρωί στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες που συνδέονται με το αίτημα έκδοσης των Αρχών του Περού, αλλά, ο ίδιος επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου υποβάλλεται -φρουρούμενος- σε εξετάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ