Κλείσιμο

Εισαγγελέας: Δεν ξυλοκοπήθηκε ο κρατούμενος που πέθανε στις φυλακές Πατρών

Διαψεύδει κατηγορηματικά το ότι 44χρονος κρατούμενος που απεβίωσε που απεβίωσε χθες στο σωφρονιστικό ίδρυμα του Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα είχε δεχθεί ξυλοδαρμό η Εισαγγελέας των φυλακών.

Η εισαγγελέας μιλώντας στο thebest.gr, τονίζει ότι βίντεο από κάμερες εντός των φυλακών υποδεικνύουν ότι   ουδείς εισήλθε στο κελί του θανόντος και ως εκ τούτου αποκλείεται το ενδεχόμενο ξυλοδαρμού.

Από την άλλη, οι συγγενείς του 44χρονου κρατούμενου Ρομά μίλησαν από την πρώτη στιγμή για άγριο ξυλοδαρμό που οδήγησε στο θάνατό του.

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το thebest.gr  δείχνουν ότι υπάρχουν μώλωπες στη σορό του 44χρονού και αίμα στο σεντόνι στο οποίο έχει τοποθετηθεί η σορός του. 

Τους μώλωπες η Εισαγγελέας απέδωσε σε «πτωματικά φαινόμενα» και για το αίμα ανέφερε ότι «η ανακοπή ή η πνευμονία προκαλεί αίμα από τη μύτη».

Να θυμίσουμε ότι ο θανών κρατείτο στην απομόνωση και για αυτό οι υπεύθυνοι των φυλακών εξηγούν ότι ήταν αδύνατη η είσοδος άλλων κρατουμένων  και έτσι αποκλείουν το ενδεχόμενο ξυλοδαρμού.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες πάντως τα μέχρι στιγμής στοιχεία που προκύπτουν δεν δείχνουν ξυλοδαρμό.

Σε κάθε περίπτωση, φως στα αίτια του θανάτου αναμένεται να δώσουν, η περαιτέρω έρευνα των αρχών αλλά και τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Mε πληροφορίες: thebest.gr