Κλείσιμο

Θεσσαλονίκη: Καταδίωξη διακινητή – Μετέφερε με Ι.Χ 10 παράτυπους μετανάστες

Επεισοδιακή καταδίωξη διακινητή παράτυπων μεταναστών σημειώθηκε χθες το απόγευμα στην Εγνατία Οδό.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης προχώρησαν στη σύλληψη 31χρονου άντρα που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Πρόκειται για επίσης, αλλοδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά-προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, συμμορία, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, αντίσταση και απείθεια.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας εντόπισαν Ι.Χ.Ε.
αυτοκίνητο να κινείται στην Εγνατία Οδό. Στο ύψος του οικισμού Λίμνης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο εν λόγω όχημα που οδηγούσε ο συλληφθείς, ο οποίος, προκειμένου να διαφύγει, ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς με αποτέλεσμα την εκτροπή και ανατροπή του οχήματος εντός αγροτεμαχίου.

Ο 31χρονος προσπάθησε να διαφύγει πεζός, όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Έπειτα από έλεγχο που ακολούθησε στο αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά δέκα αλλοδαπών, οι οποίοι, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, εισήλθαν παράνομα από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, καταβάλλοντας χρηματικό ποσό προκειμένου να μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΠΗΓΗ: THESSNEWS