Τον θάνατο κρατουμένου στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου διερευνούν οι αρχές

Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο 44χρονου ημεδαπού κρατούμενου των φυλακών του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 44χρονος κρατούμενος βρέθηκε νεκρός σήμερα μέσα στο κελί του πειθαρχείου των φυλακών και αμέσως μετά οι υπεύθυνοι των φυλακών ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Πρέπει να σημειωθεί πως ρεπορτάζ του Βest κάνει λόγο για  ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του κρατούμενου ο οποίος έφθασε ετοιμοθάνατος στο ΠΓΝΠ.

Πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αποβιώσας φέρει μακροσκοπικά τραύματα και κρατούνταν στο πειθαρχείο.

Στο νεκροτομείο του νοσοκομείου του Ρίου έσπευσαν συγγενείς του 44χρονου, οι οποίοι μάλιστα έβγαλαν φωτογραφίες τη σορό του, σε μια προσπάθεια να έχουν αποδεικτικά στοιχεία, να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να τιμωρηθούν αυτός ή αυτοί που τον χτύπησαν μέχρι θανάτου. 

Έξω από το νεκροτομείο του νοσοκομείου του Ρίου, η σπαρακτική φωνή της μάνας του 44χρονου ακουγόταν παντού. Ζητούσε δικαιοσύνη και τιμωρία στους υπεύθυνους.

Αξιωματικός της Αστυνομίας πήγε στις φυλακές και έκανε μία πρώτη αυτοψία, ενώ την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει το τμήμα Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας.

Με πληροφορίες από Best/ ΑΠΕ/ skai.gr