Τo Βερολίνο απορρίπτει αιτήσεις επανένωσης προσφύγων από την Ελλάδα

Η Γερμανία απορρίπτει αιτήσεις επανένωσης μεταναστών από Ελλάδα σημειώνει η γερμανική εφημερίδα Westdeutsche Allgemeine Zeitung. 

«Τα περισσότερα αιτήματα επανένωσης προσφυγικών οικογενειών από τη Ελλάδα απορρίπτονται από τη γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τη Μετανάστευση και τους Πρόσφυγες Bamf», σημειώνει η εφημερίδα σε άρθρο με τίτλο «Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τη Μετανάστευση απέρριψε 472 αιτήσεις από την Ελλάδα».

H εφημερίδα σημειώνει ότι όπως προκύπτει από απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης σε επερώτηση του κόμματος Η Αριστερά στο κοινοβούλιο από τις συνολικά 626 αιτήσεις από την Ελλάδα απορρίφθηκαν οι 472, δηλαδή πάνω από το 66%. Οι γερμανικές αρχές δεν αναφέρουν τους λόγους της απόρριψης. Σύμφωνα ωστόσο με την Αριστερά και οργανώσεις αρωγής που δραστηριοποιούνται στα ελληνικά νησιά η αρμόδια γερμανική υπηρεσία επικαλείται την απουσία εγγράφων. 

Η αριστερή πολιτικός Γκεκάι Ακμπουλούτ δηλώνει ωστόσο ότι η οι γερμανικές αρχές ζητούν μεταφράσεις που δεν προβλέπονται στον Κανόνα του Δουβλίνου και κάνει λόγο για παράνομη πρακτική», τονίζοντας ότι για πρόσφυγες που ζουν υπό απάνθρωπες συνθήκες στην Ελλάδα, η επανένωση οικογενειών είναι συχνά η τελευταία τους ευκαιρία για να ξεφύγουν από την δυστυχία».

Πηγή: Πηγή: DW - Στέφανος Γεωργακόπουλος