Τα παράδοξα των εκλογών της 7ης Ιουλίου: Οι Πανελλήνιες, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΠτΔ

Πολλά είναι τα παράδοξα που προκύπτουν, και για τα οποία γίνεται έντονη συζήτηση, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προκηρύξει πρόωρες εκλογές για την 7η Ιουλίου.

Ένα πρώτο παράδοξο είναι ο λόγος για τον οποίο πάμε σε εκλογές. Ο κ Τσίπρας επικαλέστηκε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, καθώς, όπως είπε, αυτό δημιουργεί μια δυσαρμονία σε σχέση με τη λαϊκή εντολή.

Με αφορμή αυτό το παράδοξο, γίνεται μια ολόκληρη συζήτηση για το αν πρέπει να οδηγηθούμε σε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Το δεύτερο παράδοξο είναι η αλλαγή του χρόνου πραγματοποίησης της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον ΠτΔ. Ο κ Τσίπρας είπε ότι το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής θα πάει αμέσως στον ΠτΔ ενώ μετά είπε ότι θα πάει στις 10 Ιουνίου.

Πολλοί θεωρούν ότι αυτή η αλλαγή δεν είναι τυχαία γιατί υπάρχει και η επέκταση κατά μιας εβδομάδας της προεκλογικής περιόδου αλλά και του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών.  

Εδώ έρχεται να προστεθεί και η παράμετρος για την απόφαση της κυβέρνησης να ορίσει νέα ηγεσία στη Δικαιοσύνη και να φέρει μια σειρά νομοθέτημα που μπορεί να εξελιχτούν σε παγίδες για τη νέα κυβέρνηση.

Το τρίτο παράδοξο είναι ο θεσμικός ρόλος του Παυλόπουλου, στον θεσμικό ρόλο του οποίου επαφίεται το αν θα βάλει την υπογραφή του σε αυτά που θα αποφασίσει η κυβέρνηση που τον επέλεξε για αυτή τη θέση.  

Τέλος, υπάρχει και το παράδοξο των Πανελλήνιων εξετάσεων που μάλλον δεν αποτελεί σοβαρό λόγο για τον οποίο πηγαίνουμε σε εκλογές.
Πηγή: skai.gr