Νομός Ρεθύμνου: Επανεξελέγονται 3 δήμαρχοι-Στο β γύρο τα Ανώγεια

Τρεις δήμοι στο Ρέθυμνο, από τους πέντε συνολικά, εκλέγουν δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή. 

Ειδικότερα, από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών δημοτικών εκλογών εξελέγη ο Γιάννης Ταταράκης νυν δήμαρχος Αγίου Βασιλείου σύμφωνα με την ενσωμάτωση που ανέρχεται στο 87,50% καταμετρημένα δηλαδή τα 28 από συνολικά 32 εκλογικά κέντρα. Η αποχή στον δήμο Αγίου Βασιλείου ανέρχεται στο 31,17%.

Στο δήμο Αμαρίου ο νυν δήμαρχος Παντελής Μουρτζανός επανεκλέγεται με ποσοστό 63,83% σύμφωνα με την ενσωμάτωση που αφορά την καταμέτρηση των ψήφων στα 24 από τα συνολικά 26 εκλογικά κέντρα. Η αποχή στο Αμάρι ανέρχεται στο 30,57%.

Εκ νέου δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών και ο Δημήτρης Κόκκινος δήμαρχος Μυλοποτάμου, ο οποίος έλαβε ποσοστό 62,31% με καταμετρημένο το 100% των 48 εκλογικών τμημάτων του δήμου. Στον δήμο Μυλοποτάμου η αποχή ανήλθε στο 27,81%. 

Στα Ανώγεια η αγωνία παρατείνεται έως την ερχόμενη Κυριακή, στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, δεδομένου ότι οι δύο υποψήφιοι έλαβαν: ο Μανόλης Καλλέργης 46,08% ο οποίος υποστηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ και ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης 45,46% με υποστήριξη από τη Νέα Δημοκρατία. Δεκατρείς ψήφοι διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων σύμφωνα με την καταμέτρηση από τις κάλπες και των έξι εκλογικών τμημάτων, ανεβάζει την αγωνία και το ενδιαφέρον των δημοτών στα ύψη. Η αποχή στα Ανώγεια ανέρχεται στο 18,15%.

Στον δεύτερο γύρο οδηγούν τα αποτελέσματα και στον κεντρικό δήμο Ρεθύμνου με τον Γιώργο Μαρινάκη, ο οποίος είναι και ο νυν δήμαρχος, να συγκεντρώνει σύμφωνα με την ενσωμάτωση που ανέρχεται στο 98,08%, ποσοστό 44,24% σε αντίθεση με τον Νίνο Θεόδωρο ο οποίος συγκέντρωσε το 41,22%. Επτακόσιοι ογδόντα περίπου ψήφοι χωρίζουν τους δύο άνδρες από το δημαρχιακό θώκο ενώ η αποχή στον μητροπολιτικό δήμο του Ρεθύμνου έφτασε το ποσοστό του 31,22%.