Κλείσιμο

Τα ευτράπελα των εκλογών: Το ξεχορτάριασμα και οι χαμένες σφραγίδες (VIDEO)

Η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται ομαλά σε όλη τη χώρα αλλά δεν έλειψαν και τα γνωστά ευτράπελα, που συμβαίνουν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. 

Για παράδειγμα λίγο πριν φτάσει σε σχολείο της Κυψέλης για να ψηφίσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας η κάμερα του ΣΚΑΪ «συνέλαβε» υπάλληλο της καθαριότητας να ξεχορταριάζει τα παρτέρια. 

Την ίδια στιγμή στον δήμο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη χάθηκαν οι σφραγίδες των δικαστικών αντιπροσώπων. Για την υπόθεση κατατέθηκαν και μηνύσεις, ενώ σύμφωνα με πηγές του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης το γεγονός αυτό δεν επηρεάζει την εκλογική διαδικασία και σε όλα τα τμήματα του εν λόγω δήμου, η ψηφοφορία διεξάγεται κανονικά. 

Στην Κοζάνη σε ορισμένες περιπτώσεις που οι αίθουσες όπου θα διεξαγόταν η ψηφοφορία ήταν μικρές, χρειάστηκε να γίνουν κατατμήσεις και οι δυο κάλπες να μεταφερθούν σε διπλανούς χώρους προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλότητα της ψηφοφορίας. Όπως ανέφερε η εφέτης, Έφη Μπράμη, υπεύθυνη για τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τη διαδικασία της ΠΕ Κοζάνης μετά τις αναφορές των δικαστικών αντιπροσώπων, «χρειάστηκε σε περίπου έξι περιπτώσεις «να μεταφερθούν οι δύο κάλπες σε διπλανές αίθουσες προκειμένου να εξασφαλιστούν οι καλύτερες προϋποθέσεις τόσο στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των πολιτών όσο και της ασφαλούς εκλογικής διαδικασίας». Όλα έγιναν αργά χθες το βράδυ, ορίσθηκαν άμεσα οι δικαστικοί αντιπρόσωποι με τους γραμματείς τους και σήμερα η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται χωρίς πρόβλημα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το kozanimedia, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι διαμαρτυρήθηκαν στην Σκήτη Κοζάνης για την εικόνα του εκλογικού κέντρου. Μέσα σε μικρή αίθουσα του τέως δημοτικού σχολείου έχουν στοιβαχτεί οι τέσσερις κάλπες και τα ισάριθμα παραβάν, μαζί με πολλά άλλα αντικείμενα, όπως μπογιές, χριστουγεννιάτικο δέντρο και άλλα αντικείμενα.