Στην τελική ευθεία για τις εκλογές - Ανοιχτά τα διόδια για τους ψηφοφόρους

Στην τελική ευθεία για τις εκλογικές αναμετρήσεις της Κυριακής βρίσκεται η χώρα. Τα εκλογικά τμήματα θα είναι αύριο ανοιχτά από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική. Απαλλάσσονται νόμιμα οι κάτοικοι του εξωτερικού, όσοι έχουν υπερβεί το 70ό έτος της ηλικίας τους και μόνο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές όσοι διαμένουν την ημέρα της ψηφοφορίας σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων από το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν.

Για πρώτη φορά θα ψηφίσουν περίπου 529 χιλιάδες (528.996) ψηφοφόροι ηλικίας από 17 έως 21 ετών.

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια έχει λάβει η τροχαία, για τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων.

Χωρίς διόδια θα γίνονται από τα μεσάνυχτα απόψε μέχρι τα μεσάνυχτα αύριο οι διελεύσεις σε όλους τους αυτοκινητόδρομους, στην Αττική Οδό και στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.

Μειωμένες κατά 30% θα είναι οι τιμές των εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες που θέλουν να ταξιδέψουν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Η έκπτωση χορηγείται με την επίδειξη της ταυτότητας και βεβαίωση του τόπου άσκησης του εκλογικού δικαιώματος από την επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών.

Εκπτώσεις 25% θα ισχύσουν και για τις μετακινήσεις με ΚΤΕΛ.

Έως τις 6 το απόγευμα σήμερα και από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα αύριο θα λειτουργούν τα γραφεία ταυτοτήτων και τα Γραφεία Διαβατηρίων των αστυνομικών Υπηρεσιών.

Παράλληλα, επιστρέφονται - μετά την καταβολή προστίμου - από την αστυνομία οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων.

Αφορά όσους τους είχαν αφαιρεθεί για παράνομη στάση και στάθμευση.

Εξαιρούνται οι παραβάσεις που αφορούν στην παρεμπόδιση ατόμων με αναπηρία.

Πηγή: skai.gr