Ανέστειλε την απεργία πείνας ο Κουφοντίνας - Τι αναφέρει ο ίδιος

Την απόφαση να αναστείλει την απεργία πείνας που πραγματοποιούσε εδώ και 21 ημέρες έλαβε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, μετά την έκδοση της απόφασης του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με τη δήλωση της συνηγόρου του Γιάννας Κούρτοβικ από το νοσοκομείο του Βόλου:

«Μετά τη δημοσίευση της απόφασης του Αρείου Πάγου, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ανέστειλε την απεργία πείνας, που είχε ξεκινήσει στις 02/05/2019, αποδεχόμενος ότι οι κρίσεις στις οποίες προχώρησε το ΣΤ' τμήμα του Αρείου Πάγου αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για την κατοχύρωση του δικαιώματος στην άδεια για όλους τους κρατούμενους, καθώς είναι κρίσεις που αφορούν τόσο στη συνδρομή των τυπικών όσο και των ουσιαστικών προϋποθέσεων για την πρόσβαση στην άσκηση του δικαιώματος. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζήτησε να διαβιβάσουμε τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι στάθηκαν αλληλέγγυοι, στους γιατρούς και στο προσωπικό του νοσοκομείου Βόλου και σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο που αναγνώρισε το δίκαιο αυτού του αγώνα».

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του θα παραμείνει για αρκετές μέρες στη ΜΕΘ προκειμένου να λάβει την αναγκαία αγωγή αποκατάστασης και σταδιακής επανόδου σε κανονική σίτιση. Στη συνέχεια θα παραμείνει σε θάλαμο του νοσοκομείου για το αναγκαίο χρονικό διάστημα έως ότου αποκατασταθεί η δυνατότητα κίνησης και βάδισης.
Πηγή: Iωάννα Μάνδρου - skai.gr