Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες οδήγησης λόγω εκλογών

Επιστρέφονται από σήμερα, 23 Μαΐου, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στις επικείμενες εκλογές, σύμφωνα με απόφαση της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα- Σιδηροπούλου.

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές Αρχές μέχρι και την Τρίτη 21 Μαΐου 2019, αποκλειστικά για τις παραβάσεις: Στάση και στάθμευση, καθώς και παραβίαση πινακίδας Ρ-40 (απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση), για την οποία προβλέπεται αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας για 20 ημέρες.

Εξαιρούνται από την απόφαση οι παραβάσεις στάθμευσης που παρεμποδίζουν ράμπες διάβασης Ατόμων με Αναπηρία και σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης Ατόμων με Αναπηρία.

Προϋπόθεση για την επιστροφή των προαναφερόμενων στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου.

Σημειώνεται ότι η εκτέλεση αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες αρχές εφαρμόζεται κανονικά, καθώς δεν εμπίπτουν στην παραπάνω διαδικασία επιστροφής των στοιχείων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ