Με ζημιές από το σεισμό το γυμνάσιο Ανδραβίδας

Πολύ σοβαρές ζημιές έχει το γυμνάσιο της Ανδραβίδας από την σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών στην περιοχή.

Μηχανικοί του δήμου που εξέτασαν το κτήριο διαπίστωσαν βλάβες στην τοιχοποιία αλλά και στις κολώνες και το κτίριο κρίθηκε ακατάλληλο.

Το σχολείο δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εκλογικό κέντρο αλλά επίσης δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις γενικές εξετάσεις που ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα.

Σήμερα Πέμπτη όλα τα σχολεία του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης, Ίλιδας και Πηνείας θα παραμείνουν κλειστά με απόφαση του αντιπεριφεριάρχη Ηλείας.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας έχει ζητήσει να κυρηχθεί ο νομός Ηλείας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σαφής ήταν για την ακαταλληλότητα του κτιρίου ακόμα και για τις εκλογές της Κυριακής, ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, Γιώργος Τσουραπάς.
«Μετά από ενημέρωση του διευθυντή του γυμνασίου Ανδραβίδας ότι παρατήρησε κάποιες ρωγμές σε τοιχοποιίες, παρόλο που προχθές όπως όλοι γνωρίζετε έγινε έλεγχος από υπάλληλο της ΚΤΥΠ ΑΕ, σήμερα μας ενημέρωσε, ότι διαπίστωσε και νέες ρωγμές στο κτίριο. Ήρθαμε αμέσως, γύρω στις οκτώ στο γυμνάσιο και διαπιστώσαμε σοβαρές αποκολλήσεις στις τοιχοποιίες και ιδιαιτέρως χιαστί ρωγμές στις τοιχοποιίες. Είναι η τοίχοι οι οποίοι οδηγούν από το ισόγειο στον πρώτο όροφο. Ουσιαστικά είναι οι οδεύσεις διαφυγής του κτιρίου. Κατά την άποψή μας, μετά από προφορική εντολή μας προς τον διευθυντή του σχολείου, καθώς και άλλοι τοίχοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα όπως ο διάδρομος που οδηγεί από τον πρώτο όροφο στο ισόγειο και στην έξοδο του κτιρίου, το κτίριο είναι ακατάλληλο ακόμα και για χρήση των εκλογών την Κυριακή.
Πηγή: Γιώργος Κεραμιτζόγλου