Καμπανάκι από καθηγητή του ΕΚΠΑ μετά την αύξηση εισακτέων στα πανεπιστήμια

Για αδυναμία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων να ανταποκριθούν στην αύξηση των εισακτέων που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, προειδοποιεί με επιστολή του ο καθηγητής ιατρικής φυσικής και ακτινοφυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Στάθης Ευσταθόπουλος.

Ο κ. Ευσταθόπουλος χαρακτηρίζει προβληματική τη συνολική αύξηση των εισακτέων στα πανεπιστήμια κατά 3.500 θέσεις και εκτιμά ότι αυτή γίνεται για ψηφοθηρικούς λόγους σε βάρος της ποιοτικής διάστασης της εκπαίδευσης.

Εστιάζει μάλιστα στα νέα τμήματα που δημιουργούνται στο ΕΚΠΑ, τα οποία, όπως αναφέρει, πρόκειται να δεχτούν εξωπραγματικούς αριθμούς φοιτητών, που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν και τα 300 άτομα.

Όπως καταγγέλλει ο κ. Ευσταθόπουλος, ο υπουργός γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι τα νέα τμήματα δε διαθέτουν προγράμματα σπουδών, καθηγητές, υλικοτεχνική υποδομή σχεδιασμένη για το αντικείμενο που πρόκειται να θεραπεύσουν καθώς επίσης και τους απαραίτητους χώρους για να υποδεχθούν τους 1.100 νέους φοιτητές στα Ψαχνά Ευβοίας.

Κατηγορεί μάλιστα τον κ. Γαβρόγλου ότι στην πράξη υπονομεύει τα νέα τμήματα, τη φήμη τους, αλλά και τη φήμη του ΕΚΠΑ και επιπλέον ότι εμπαίζει τους επίδοξους φοιτητές των τμημάτων αυτών και τις οικογένειες τους, καθώς τους υπόσχεται σπουδές που το ΕΚΠΑ δεν μπορεί να παρέχει.

«Ελπίζουμε όλοι, ότι τα αρμόδια όργανα του ΕΚΠΑ θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων» καταλήγει η επιστολή του κ Ευσταθόπουλου.
Πηγή: skai.gr