Υπόθεση Novartis: Κανένα στοιχείο για χρηματισμό πολιτικών

Παρείχαν εξηγήσεις για την υπόθεση της Novartis πέντε μη πολιτικά πρόσωπα, μέλη επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων και ένας ιδιοκτήτης διαφημιστικής, που είχαν κληθεί ως ύποπτοι από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Από τα υπομνήματά τους δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο για χρηματισμό πολιτικού προσώπου, αλλά προέκυψαν στοιχεία, ειδικά από το υπόμνημα του ιδιοκτήτη διαφημιστικής, για καταβολή χρημάτων σε στέλεχος της Novartis, όχι πάντως στον Κωνσταντίνο Φρουζή.

Ειδικότερα στο υπόμνημά του ο εν λόγω διαφημιστής την πτυχή της υπόθεσης του οποίου η Εισαγγελία Διαφθοράς ενσωμάτωσε στο φάκελο του Ανδρέα Λοβέρδου, όταν διαβιβάστηκε στη Βουλή, υποστηρίζει ότι σε μια πενταετία από διαφημιστικές δαπάνες επέστρεψε σε στέλεχος της Novartis περί τα 400 χιλιάδες ευρώ, εν αγνοία της εταιρείας και αρνήθηκε όμως ότι δόθηκαν χρήματα σε πολιτικό η ότι γνωρίζει κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω διαφημιστής αρνήθηκε επίσης υπερτιμολογήσεις στις συναλλαγές του με τη Novartis, επίσης αρνήθηκε ότι υπάρχουν εικονικά τιμολόγια και πρόσθεσε ότι οι χρεώσεις ήταν αντίστοιχε με τις χρεώσεις άλλων εταιρειών.

Πάντως ενώ οι έρευνες της Εισαγγελίας Διαφθοράς συνεχίζονται για τα μη πολιτικά πρόσωπα, υπάρχει στασιμότητα ως προς την ανακοίνωση αρχειοθετήσεων για πολιτικούς οι οποίες έχουν γίνει από καιρό.

Πληροφορίες αναφέρουν από δικαστικές πηγές ότι ήδη έχει τεθεί στο αρχείο η υπόθεση για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αλλά και για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, χωρίς ωστόσο να έχουν υπάρξει από την Εισαγγελία Διαφθοράς επίσημες ανακοινώσεις.
    
- Δεν υπάρχει καμία υπερτιμολόγηση στις συναλλαγές και τις διαφημίσεις της Novartis
 
-Πως οι χρεώσεις της Novartis ήταν αντίστοιχες με τις χρεώσεις των άλλων εταιριών.
 
-Πως δεν υφίσταται εικονικότητα στις συναλλαγές ,
 
-Πως όλα τα τιμολόγια αντιστοιχούν σε υπηρεσίες που παρείχε στη Novartis.

Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου - skai.gr