Συνεδριάζει ο Αρειος Πάγος για τον Κουφοντίνα

Συνεδριάζει σήμερα το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου προκειμένου να κρίνει την αναίρεση που άσκησε η εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου κατά της απόφασης των δικαστών του Βόλου, οι οποίοι είπαν όχι στην χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το συμβούλιο του ανωτάτου δικαστηρίου θα εξετάσει την αναίρεση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η οποία παρίσταται προσωπικά στο συμβούλιο και θα αναπτύξει τις θέσεις ενώ η απόφασή του δεν αναμένεται εντός της ημέρας.

Αν η αναίρεση γίνει δεκτή τότε θα ανοίξει ο δρόμος για επανεξέταση της υπόθεσης που πιθανότατα θα οδηγήσει σε ικανοποίηση του αιτήματος Κουφοντίνα ο οποίος έχει κηρύξει απεργία πείνας προς άσκηση πίεσης για να βγει μία ακόμη φορά από τη φυλακή.

Η αναίρεση που άσκησε αργά το βράδυ της Παρασκευής η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει προκαλέσει αντιδράσεις και πολλά ερωτηματικά καθώς η ίδια η κυρία Ξένη Δημητρίου είχε ταχθεί κατά της χορήγησης άδειας στον εκτελεστή της 17Ν ελέγχοντας, μάλιστα, πειθαρχικά τους εισαγγελείς που δεν είχαν διαφωνήσει μετέχοντας στα αρμόδια συμβούλια των φυλακών.

Η κίνηση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου δέχθηκε επικρίσεις, όχι ως προς την νομιμότητά της, καθώς έχει δικαίωμα να ασκεί αναίρεση και κατά βουλευμάτων που αφορούν στη χορήγηση άδειας σε κρατούμενους, αλλά την ουσία της υπόθεσης καθώς ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια για στυγερές δολοφονίες της 17Ν είναι ως σήμερα αμετανόητος και επιπλέον έχει κριθεί δικαστικά για δύο συνεχείς φορές από τα δικαστικά συμβούλια, ως επικίνδυνος δηλαδή ότι αν βγει μπορεί να κάνει πάλι τα ίδια.

Κατά τη συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου του Αρείου Πάγου μπορεί να ζητηθεί υπόμνημα με τις θέσεις του πολυισοβίτη και η απόφαση θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ υποστηρικτές του έχουν προβεί σε επιθέσεις τόσο σε Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, φθάνοντας σε βανδαλισμούς καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας, την οδό Βουκουρεστίου, ενώ ο ίδιος ο Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας νοσηλευόμενος.

Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου